ACTUALITATE 8 decembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 79 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 2-8 decembrie s-au prezentat un număr de 553 pacienți. În 139 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 20 (13 cazuri au necesitat internare – două pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 40 (12 internați – o persoană pentru hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 60 (8 internări); Urgenţe de medicină internă: 159 (16 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 88 (la secția pediatrie un total de 103 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 22 (10 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 50 (32 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 107 (din care în 14 cazuri a fost nevoie de internare). Numărul cazurilor ortopedice a crescut substanțial mai ales în urma condițiilor de iarnă.

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 14 de nașteri, 6 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a Spitalului s-a prezentat o victimă de accident rutier, ea necesitând internare de scurtă durată, la Secția Ortopedie. Două persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, ambii majori, neavând nevoie de internare. Tot două persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici în cazul lor nu a fost necesară internarea.

Săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe nu au înregistrat niciun caz de tentativă de suicid.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 7 minori, respectiv un adult, infectați cu virusul Hepatita A. Toți au fost internați la Secția de Boli Contagioase a instituției. Vă informăm, că incluzând și aceste cazuri, numărul infecțiilor cu Hepatita A înregistrate de la începutul anului se apropie de cifra 300.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.