ACTUALITATE 13 octombrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 56 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 5-13 octombrie s-au prezentat un număr de 595 pacienți. În 172 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 24 (9 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 53 (14 internați); Urgenţe chirurgicale: 58 (6 internări); Urgenţe de medicină internă: 127 (22 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 106 (toate internate, la Secția Pediatrie au fost înregistrate un total de 137 de urgențe); Urgenţe psihiatrice: 23 (11 internări); Urgenţe ginecologice: 39 (26 internări); Urgenţe ortopedice (traume): 83 (din care în 21 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 18 de nașteri, 10 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD a Spitalului s-a prezentat o victimă a unui accident rutier, care nu a necesitat internare.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, printre care doi minori, ambii fiind în stare de comă alcoolică. Minorul de 15 ani a ajuns la Secția UPU-SMURD în data de 15 octombrie, iar fata de 13 ani la data de 12 octombrie. Ambii au fost internați la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, fiind ulterior transferați la Secția Pediatrie, unde momentan sunt ținuți sub observație.

Patru persoane au ajuns pe secție cu leziuni minore rezultate din agresiuni. Una a necesitat internare la Secția Ortopedie.

În ultimele 168 de ore doar două cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, ambii pacienți fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat un nou caz de tentativă de suicid. Pacienta de 54 de ani a ajuns în stare de comă la secție, în urma intoxicației cu medicamente. Deși colegii de la ATI și-au depus toată diligența, nu au reușit să-i salveze viața.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.