ACTUALITATE 6 octombrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 73 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU – SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 29 septembrie – 5 octombrie s-au prezentat un număr de 595 pacienți. În 159 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 17 (5 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 44 (17 internați); Urgenţe chirurgicale: 59 (8 internări); Urgenţe de medicină internă: 137 (36 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 117 (toate internate, la Secția Pediatrie au fost înregistrate un total de 136 de urgențe); Urgenţe psihiatrice: 38 (12 internări); Urgenţe ginecologice: 72 (27 internări); Urgenţe ortopedice (traume): 83 (din care în 4 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 15 de nașteri, 11 fete, respectiv 4 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­ – SMURD a Spitalului s-au prezentat 6 victime ale mai multor accidente rutiere. Patru dintre ele au putut părăsi instituția noastră după tratamentele aplicate în cadrul UPU-SMURD, iar două au fost transferate la Secția Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Brașov.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toate fiind tratate în ambulatoriu, fără internare. Alte 11 persoane au ajuns pe secție cu leziuni minore rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

În ultimele 168 de ore doar 4 cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat două noi cazuri de tentativă de suicid. Una dintre paciente a ales calea intoxicației cu medicamente, iar cealaltă a încercat să-și curme viața tăindu-și venele de la braț. Ambele momentan sunt ținute sub observație la Secția de Psihiatrie a Spitalului, după ce au primit îngrijiri la Secția UPU-SMURD.

Sâmbătă, 4 octombrie, colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire două noi victime atacate de un urs. Cei doi bărbați din satul Petriceni, comuna Sânzieni au suferit multiple răni la nivelul brațului, al picioarelor și al șoldului. Victima de 59 de ani a fost internată la Secția Chirurgie, iar cealaltă de 48 de ani, la Secția de Ortopedie. Nici unul nu se află în stare critică. Menționăm că anul acesta este al treilea caz de atac de urs înregistrat, și primul cu mai multe victime. Așadar numărul total al victimelor se ridică la patru.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.