ACTUALITATE 9 iunie 2014

Unde ne distrăm vara asta cu bani puţini

de Székely Emőke | 162 vizualizări

Șugaș Băi, ștrandul sau zona lacului de la gară sunt opțiunile celor cu portofel subțire

Fie că vorbim de factorul bani, fie de cel al timpului, la Sfântu Gheorghe și împrejurimi găsim oferte de agrement la prețuri rezonabile. Șugaș Băi așteaptă turiștii cu multe oferte, la ștrand e răcoare, iar pe malul lacului de la gară găsim de anul acesta pescari sau tineri care se dau în hidrobiciclete.

Șugaș Băi pe cale de renaștere

Dacă pentru câțiva ani Șugaș Băi nu era altceva decât o stațiune veche în decădere, acum se pare că renaște din propria cenușă, sau mai bine zis din investiții făcute din bani europeni. Așa se face că turiștii vin aici nu doar în sezonul rece când funcționează pârtiile de schi, ci și vara. Weekendul prelungit de Rusalii a însemnat pentru mai mulți covăsneni, și nu numai, câteva zile petrecute la Șugaș Băi. E drept, nu prea ai ce face aici mai mult de o zi, dar cei care au înnoptat la una din pensiunile din stațiune spun că aerul curat și liniștea sunt cele care îi atrag în primul rând aici.

Am venit de la Brașov pentru sfârșitul săptămânii. Ne place aici pentru că totul este ca nou, încă se fac lucrări, dar ai deja ce face în stațiune. Am mers în parcul de aventuri, ne-am cățărat în copaci, apoi am jucat tenis și am intrat și la masaj. Ne place. Sigur, am mers și prin Sfântu Gheorghe și împrejurimi, dar ne-am cazat aici la Șugaș Băi pentru că e liniște” – ne-a declarat un turist.

Sugas Bai parc aventura iunie 2014 - 02

Câteva ore de distracție pentru localnici

Cei mai mulți dintre cei care vin la Șugaș Băi vin din Sfântu Gheorghe. Pentru 20 de lei poți să petreci o oră în parcul de aventuri, iar pentru jumătate de oră de masaj la centrul nou nouț vi se cere la casă 30 de lei. Nici peretele de escaladă nu este de neglijat, pentru un traseu taxa este de 3 lei, iar partea bună este că pe timpul programului, adică de la 10 la 19 aveți la dispoziție un specialist care vă va călăuzi în încercarea de a cuceri traseele de pe peretele artificial. Șugaș Băi pare o fi oază de liniște pentru familiile care doresc să petreacă o după amiază la aer curat. Cu siguranță copiilor le place cel mai mult la parcul de aventuri, unde, pe răcoare, se pot distra în voie, sub atenta supraveghere a angajaților. „Copiilor le face mare plăcere să se cațăre, iar aici își dezvoltă și aptitudini. Trebuie să se asigure la fiecare etapă a traseului și se descurcă foarte bine” – a declarat un supraveghetor.

Investițiile vor continua

La Șugaș Băi sunt deja date în funcțiune mai multe obiective turistice, însă aici se mai lucrează. Conform planului, anul acesta ar putea fi terminat și terenul de mini golf. „Sper că vom reuși să pornim anul acesta și centrul de tratament. Acesta ar fi administrat de Primărie în cazul în care vom primi aprobare pentru a angaja personal. Ideal ar fi să putem încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că astfel o parte din servicii ar fi suportate de Casă. În acest caz aici ar funcționa și un cabinet medical, iar în căzile de tratament ar fi apă minerală care izvorăște în apropiere” – spune viceprimarul Tischler Ferenc. Iar pentru cei care nu au mașină, le spunem că Multi Trans are zilnic două curse spre Șugaș Băi, la orele 10 și 16, care se întorc din stațiune la 13, respectiv 19.

Lacul de la Gara iunie 2014 - 1

Lacul de la gară – locul pescarilor

Cei care nu vor să iasă din oraș, pot merge la lacul de la gară, unde la sfârșitul săptămânii am găsit mai mulți pescari care așteptau cu undițele întinse să prindă peștele cel mare. Dacă așteaptă degeaba sau chiar prind pește, nu am aflat, însă ceva tot trebuie să fie la acel lac din moment ce este locul preferat al unora care vin aici, spun ei, de ani de zile. Domnul Dumitru, pescar de peste 30 de ani, ne-a spus că în acest lac a prins un crap de peste două kilograme. „Vin aici de peste 10 ani. Se pare că acum au populat lacul, într-o vreme nu prindeai nimic. Eu vin în general singur, este oaza mea de liniște, aici nu aud nici țipetele nepoților, nici ale nevestei. E drept, câteodată vin niște copii care se dau cu bicicletele pe aici și fac zgomot, dar ce să-i faci, nu sunt toate perfecte” – spune el. Lacul de la gară are însă și alte atracții. Unii vin aici să petreacă la malul apei la un picnic, iar hidrobicicletele pot fi închiriate pentru o sumă modică, 10 lei pentru jumătate de oră sau 15 lei pentru o oră. Acestea pot fi închiriate în intervalul orar 16-20, când pescarii au plecat deja de la lac.

A început sezonul de bălăceală

Fără doar și poate mulți localnici din Sfântu Gheorghe au așteptat cu nerăbdare să se facă vreme caldă pentru a putea merge la ștrand. Ei bine, ștrandul din Sfântu Gheorghe s-a deschis și îi așteaptă pe vizitatori între orele 10-20 (excepție fiind luni, când programul e de la 16-20). Biletul de intrare costă 20 de lei pentru întreaga zi, sau 15 lei pentru după masă. Elevii și studenții beneficiază de reducere, ei plătesc doar 6 lei, pensionarii 10 lei, iar accesul copiilor sub 3 ani este gratuit. „Acesta este litoralul nostru. Ne place să venim aici, mai ales după ce au renovat ștrandul. E curat, plăcut, iar copiii se pot juca în voie” – ne-a declarat o doamnă din Sfântu Gheorghe. Ștrandul este și loc de întâlnire al tinerilor. Aceștia vin cu gașca la ștrand pentru a petrece timpul împreună. „Abia am așteptat să se deschidă, și anul trecut am fost aici aproape toată vara. E bine, vin prietenii, fetele, bere este, muzică este, așadar e pe placul nostru” – ne-a spus un tânăr.

Trăgând linie putem spune că cei care doresc, pot găsi oportunități de distracție și în oraș sau în imediata apropiere a orașului. Ștrandul, lacul de la gară sau stațiunea Șugaș Băi reprezintă oportunități de distracție sau agrement, condiția fiind doar ca vremea să permită activităţi în aer liber.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.