ACTUALITATE 25 noiembrie 2020

Un zgomot puternic auzit în județul Covasna provoacă îngrijorare

de Daniela Luca | 37573 vizualizări

La nivelul instituțiilor din județ nu se cunosc cauzele și nu au fost sesizări

Un zgomot puternic a produs panică în rândul locuitorilor din mai multe zone ale județului Covasna, miercuri, după ora 11:30. La nivel oficial însă nu se știe cauza care ar fi dus la producerea sunetului.

„A fost un coșmar. A bubuit foarte, foarte tare și nu știm ce e. Am crezut că se dărâmă totul pe noi”, ne-a spus o femeie din Bodoc.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna n-a identificat deocamdată sursa zgomotului.

„Din verificări n-a rezultat că s-ar fi produs vreun incident și nici n-am fost sesizați în sensul ăsta. La nivelul IPJ nu s-a identificat sursa zgomotului”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe.

Primarul din Brateș, Tánczos Ferenc-Szabolcs ne-a spus că locuitorii din zonă bănuiesc că bubuitura s-ar fi produs în aer, în zona localității Chiuruș.

„Eu nici n-am auzit, poate pentru că eram în mașină. Chiar m-au sunat și pe mine colegii și locuitorii din Pachia au auzit o bubuitura mare și geamurile au trepidat în case, dar efectiv în satul Pachia nu s-a întâmplat nimic. N-am auzit să se fi spart geamuri. Nimeni nu știe nimic, numai au auzit bubuitura. Locuitorii de aici spun că nu în Pachia a fost, ci acolo spre munți, spre Chiuruș, undeva în aer. Atâta știu și eu. Și șeful de poliție de la noi atâta mi-a zis”, ne-a declarat Tánczos Ferenc-Szabolcs.

Nici primarul din Covasna, Gyerő József, nu știe care este cauza producerii acelui sunet puternic care s-a răspândit pe raza întregului județ.

„În legătură cu ce s-a auzit, nu știu nici eu nimic. Au auzit zgomotul și colegii, aici la sediul primăriei, dar eu personal n-am auzit. Cineva a și postat niște poze și se zice că ar fi niște obiecte zburătoare de mici dimensiuni, cum ar fi avioane sau drone cu comandă de la distanță și că ar fi explodat și ar fi căzut undeva între Pachia și Chiuruș. Acum nu știu dacă e pe teritoriul administrativ al orașului Covasna sau al Brateșului. Dar eu nu pot să confirm în mod oficial această presupunere a unor locuitor. Deci nu pot să confirm nimic, atâta că s-a auzit și la Covasna”, ne-a spus Gyerő József.

O altă variantă discutată în spațiu public este cea a producerii unei explozii sonice.

Am luat legătura cu Prefectura, Centrul Militar Județean Covasna, ISU Covasna și alte instituții din județ și nimeni nu a putut preciza de unde și ce a provocat zgomotul care s-a auzit și la Întorsura Buzăului, dar și la Sfântu Gheorghe sau în alte localități din județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.