ACTUALITATE 19 martie 2014

Un proiectil neexplodat a fost găsit la Ojdula

de Székely Emőke | 69 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna Ojdula a sesizat marți poliţiştii cu privire la faptul că, în timp ce efectua lucrări agricole în grădina locuinței sale, a descoperit un proiectil neexplodat.

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă şi au procedat la asigurarea zonei până la sosirea specialiştilor pirotehnişti din cadrul ISU Covasna. Proiectilul, care se afla în stare avansată de degradare, a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

În anul 2013, pirotehniștii de la ISU Covasna au găsit, apoi distrus un număr de 29 de elemente de muniție de război, găsite în diferite zone ale județului, cu 7 mai multe decât anul precedent. Este vorba de grenade, proiectile și alte elemente neexplodate în cel de al Doilea Război Mondial. Acestea au fost distruse în cadrul a trei acțiuni de detonare care au avut loc la poligonul din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.