ACTUALITATE 2 februarie 2021

Un proiect covăsnean, pe lista câștigătorilor în Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 914 vizualizări

Printre cele 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale declarate câștigătoare în urma concursului derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate se găsește și cel al Asociației „Centrul de Cercetări Subacvatice” din Sfântu Gheorghe.

Din Covasna a obținut finanțare Asociația Centrul de Cercetări Subacvatice care va aplica metoda TUSMA în proiectul „Dacă o ușă se închide, altele se deschid!” pentru a facilita dezvoltarea copiilor cu dizabilități. Metoda TUSMA combină meloterapia, unele elemente ale hidroterapiei și imaginația ghidată”, se arată în comunicatul de presă trimis de organizatori. 

În total, suma alocată pentru finanțarea tuturor celor 18 proiecte este 400.000 de lei. „Este vorba despre proiecte selectate în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate. Beneficiarii finali vor fi 773 de copii care trăiesc cu diferite dizabilități, suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Proiectele câștigătoare au fost selectate dintr-un total de 77 de propuneri primite în perioada 2 noiembrie - 2 decembrie 2020. Acestea au fost depuse de organizații neguvernamentale specializate în proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Organizațiile înscrise provin din 26 de județe, iar 43 dintre acestea au mai participat și la edițiile precedente ale Programului. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada februarie–august 2021.

Dintre cele 18 ONG-uri câștigătoare, 8 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Mureș. 

În activitățile terapeutice și intervenții psihosociale vor utiliza diverse metode, precum terapia prin artă (muzică, desen, pictură), terapia prin joc, terapiile emoționale (marionete, jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrarea senzorială, terapia ocupațională, terapiile asistate de animale.

Perioada de implementare a proiectelor finanțate în cadrul acestei ediții va fi mai scurtă, va dura șapte luni, începând din februarie. Oferim informații tuturor ONG-urilor interesate, atât în decursul celor șapte luni, cât și la final, în septembrie, când organizațiile susținute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Menținem intenția noastră de a acorda și în acest an Premiul MOL pentru sănătatea copiilor organizației care realizează cel mai bun proiect, împreună cu invitația de a delega un membru în juriul ediției viitoare. Este o practică a informării cuprinzătoare și șansei egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

În cadrul celor 12 ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate 227 de proiecte cu peste 4 milioane de lei, în beneficiul a aproape 13.000 de copii și adolescenți.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.