ACTUALITATE 29 ianuarie 2018

Un nou teren de joacă pe lista investițiilor din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 547 vizualizări

Amenajarea drumului dintre străzile Lunca Oltului și Mikes Kelemen este inclusă în proiectul aprobat de autorități

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în cea mai recentă ședință ordinară, de joi, 25 ianuarie, proiectul „Amenajare curte interioară și construire teren de joacă str. Lunca Oltului, nr. 9 – 11, 13 – 15 din municipiul Sfântu Gheorghe”, în valoare de 2,1 milioane de lei. Inițiativa își propune atât să amenajeze curtea dintre cele două locuințe sociale și să construiască un teren de joacă, dar și să amenajeze drumul dintre strada Lunca Oltului și strada Mikes Kelemen.

Potrivit textului raportului de specialitate privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare curte interioară și construire teren de joacă str. Lunca Oltului, nr. 9 – 11, 13 – 15 din municipiul Sfântu Gheorghe”, care este presărat ici-colo cu greșeli de ortografie, arată că scopul lucrării de peste 2 milioane de lei este, în primul rând, ridicarea nivelului de trai pentru locuitorii din zona respectivă.

„În anul 2015 a fost finalizată construirea de împrejmuire și cabină de poartă la blocurile situate pe str. Lunca Oltului nr. , nr. 9 – 11 și 13 – 15 din municipiul Sfântu Gheorghe, dar situația actuală nu satisface nici cerințele minimale privind amenajarea terenului în jurul unor locuințe colective, totodată se îngreunează trecerea fluxurilor de oameni trecători.

Cu această ocazie se dorește amenajarea unei curți interioare și construirea uni teren de joacă în apropierea blocurilor, care adăpostesc locuințe sociale. Astfel se dorește ridicarea nivelului de trai al locuitorilor, respectiv amenajarea terenului în așa fel încât să nu fie o pată neamenajată al municipiului.

Ca urmare, intervenția propusă va fi benefică atât pentru locuitorii din zonă pentru accesul nestânjenit în locuințe, respectiv pentrecerea timpului liber, cât și pentru un număr mai mare de locuitori din municipiu, cei care traversează această zonă.

În acest sens s-a elaborat studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare curte interioară și construire teren de joacă str. Lunca Oltului, nr. 9 – 11, 13 – 15 din municipiul Sfântu Gheorghe” pe care îl înaintăm pentru aprobare (n.red. sic!)”, arată textul inclus în Proiectul de Hotărâre.

Aceeași sursă arată că beneficiarul investiției este Direcția de Asistență Comunitară a Municipiului Sfântu Gheorghe, instituție care va fi responsabilă și să întrețină zona nou amenajată.

„Prin concluzie se poate stabili că această investiție va contribui considerabil la ridicarea nivelului de trai a municipiului Sfântu Gheorghe, în special locuitorilor din zonă (n.red. sic!)”, arată și studiul de fezabilitate, care notează că proiectul va fi implementat în maximum doi ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.