ACTUALITATE 9 noiembrie 2014

Un nou sezon de burse pentru elevii de etnie romă

de Székely Emőke | 163 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat un proiect de hotărâre care reglementează accesarea de burse școlare pentru elevii de etnie romă. Scopul acestei burse este acela de a-i ajuta pe elevii romi să nu abandoneze școala și astfel să fie exemple pentru comunitatea din care fac parte.

„Documentele necesare pentru aceste burse pot fi depuse în perioada 17-20 noiembrie, pe 21 noiembrie vor fi afișate rezultatele, iar pe 24 noiembrie pot fi depuse eventualele contestații. Sper ca în cadrul ședinței ordinare din noiembrie să putem deja vota cu privire la acordarea acestor sume de bani” – a declarat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tischler Ferenc.

Programul de burse pentru elevii romi a fost inițiat în 2011 de consilierul local Bálint József. Astfel elevii romi care sunt la liceu și au o medie de cel puțin 7,50, pot primi lunar 300 de lei, iar cei care au media de cel puțin 6,40, primesc 200 de lei. În ambele cazuri una dintre condiții este aceea ca elevul să nu acumuleze mai mult de 5 absențe nemotivate lunar.

Documentele pot fi depuse la Biroul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, unde pot fi obținute și mai multe informații.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.