ACTUALITATE 22 iulie 2010

Un milion de lei pentru lucrări la pârâul Debren

de Ana Sidon | 61 vizualizări
Acestea se vor întinde pe o distanţă de 2 km Autoritățile locale din municipiul Sfântu-Gheorghe au nevoie de suma de 1 milion de lei pentru a efectua lucrările de decolmatare a pârâului Debren, pe porțiunea care traversează orașul, și care a inundat la începutul lunii o bună parte din oraș. Viceprimarul muncipiului, Balint Jozsef, a declarat că în urma unei discuții la nivelul comisiei inițiată de primarul Antal Arpad împotriva inundațiilor au fost identificate

Acestea se vor întinde pe o distanţă de 2 km

Autoritățile locale din municipiul Sfântu-Gheorghe au nevoie de suma de 1 milion de lei pentru a efectua lucrările de decolmatare a pârâului Debren, pe porțiunea care traversează orașul, și care a inundat la începutul lunii o bună parte din oraș.

Viceprimarul muncipiului, Balint Jozsef, a declarat că în urma unei discuții la nivelul comisiei inițiată de primarul Antal Arpad împotriva inundațiilor au fost identificate sursele pentru lucrările la pârâul Debren, iar în total ar fi nevoie de aproximativ un milion de lei.

„Parțial vor fi surse proprii ale CL, și avem promisiuni și de la Ministerul Mediului. Vrem să demarăm cât mai repede lucrările, va avea loc o licitație publică foarte curând, astfel încât până în toamnă lucrările să fie efectuate”, a declarat viceprimarul.

Lucrările se vor întinde pe o distanță de 2 km care trece prin oraș, dintre care o parte vor fi efectuate de SGA și restul de autoritățile locale.

Asupra pârâului se vor face lucrări de decolmatare, de eliminare a depunerilor, iar între timp Primăria a demarat expertizarea podurilor care îngreunează trecerea apei. Totodată, în paralel se lucrează și la proiectarea eventualelor diguri și lacuri de acumulare în amonte.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, revărsarea pârâului Debren a dus la inundarea mai multor cartiere din municipiul Sfântu-Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.