ACTUALITATE 17 ianuarie 2013

Un milion de euro pentru reabilitarea fostului cinematograf [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 612 vizualizări

Un milion de euro pentru reabilitarea fostului cinematografPrimăria Sfântu Gheorghe va începe în acest an lucrările de reabilitare şi modernizare a fostului cinematograf „Arta”, unde va fi mutat şi sediul Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Primarul Antal Árpád a arătat că au fost realizate proiectele clădirii, dar deocamdată se așteaptă să se afle care vor fi primele sume de bani cu care vor putea începe lucrările. Potrivit lui Antal, investiția a fost evaluată la un milion de euro, în clădirea fostului cinematograf plănuindu-se să se facă spațiu adaptat teatrului pentru TAM, vestiare, săli de cinematograf și birouri.

„Municipalitatea va aloca din noul buget o sumă pentru lucrări, dar eu sper că parlamentarii covăsneni vor face lobby pentru ca Guvernul să contribuie la reabilitarea acestei construcții. Noi vom aloca o sumă, dar din asta nu am termina nici în trei ani, pe când dacă am avea bani, am putea termina și într-un an. Pe de altă parte, am fi foarte fericiți dacă miniștrii noului guvern ne-ar plăti datoriile pe care le au către noi. Să ne înțelegem: UDMR e în Opoziție, iar eu la ministere nu mai găsesc pe nimeni cu care să pot vorbi în limba mea maternă – nici măcar un șef de țeavă, un directoraș; sigur, mai am relații personale de pe vremea în care am fost deputat, dar nu-i același lucru, așa că vom simți cu toții că suntem în Opoziție”, a spus primarul, care mai are și alte planuri pentru 2013, acestea incluzând reabilitarea mai multor străzi și trotuare.

Primarul Antal Árpád a mai arătat că se așteaptă ca toți parlamentarii județului să se lupte pentru bani la București, deoarece pe străzile din oraș circulă români și maghiari deopotrivă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.