ACTUALITATE 23 martie 2020

Un incendiu violent a afectat patru gospodării din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1538 vizualizări

Intervenția pompierilor a durat patru ore

Pompierii covăsneni au intervenit duminică dimineață cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD la un incendiu produs la câteva anexe din lemn de la patru gospodării de pe Aleea Căminului din Sfântu Gheorghe. Focul s-a propagat rapid, astfel că au luat foc mai multe construcții învecinate. Din primele cercetări efectuate, flăcările au izbucnit din cauza jarului purtat de vânt. 

Pentru a lichida flăcările a fost nevoie de efortul a 13 pompieri din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe. Intervenția a durat în total patru ore, potrivit ISU Covasna. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, a precizat că flăcările au cuprins inițial o căsuță din lemn, însă ulterior s-au propagat și la câteva construcții învecinate. În total, patru proprietari au suferit daune materiale. În urma incendiului nu au rezultat, din fericire, victime omenești.

„Focul s-a propagat la mai multe căsuțe și magazii din lemn de la mai multe proprietăți. Inițial incendiul a fost la o căsuță din lemn care avea și mobilier pe o suprafață de 20 de metri pătrați, de care era alipită o altă anexă din lemn pe 40 de metri pătrați. De la acest proprietar s-a propagat incendiul la alt proprietar unde era o magazie din lemn pe o suprafață de 30 de metri pătrați și un depozit din lemn de 30 de metri pătrați. În acel depozit erau 5 biciclete, un cărucior și alte bunuri. De la proprietarul acesta s-a propagat mai departe la următorul unde era un depozit din lemn cu acoperiș din tablă pe o suprafață de 10 metri pătrați care a ars precum și peretele unei case din lemn de 15 m pătrați. De aici s-a propagat la ultimul proprietar unde se afla o magazie din lemn pe o suprafață de 20 de metri pătrați și aici s-a deteriorat și acoperișul unei case de 30 de metri pătrați”, ne-a spus Marius Tolvaj. 

Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul s-a produs din cauza jarului sau a unor scântei căzute dintr-un cuptor și purtate de vânt. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.