ACTUALITATE 7 septembrie 2020

Un bărbat care a sustras câteva mii de lei dintr-o mașină, depistat de polițiști

de Daniela Luca | 1621 vizualizări

Oamenii legii au recuperat prejudiciul în totalitate

Polițiștii covăsneni au identificat o persoană de 44 de ani ca fiind autorul unei infracțiuni de furt care a avut lor la mijlocul lunii trecute, la Târgu Secuiesc. Bărbatul ar fi furat circa 18.000 de lei dintr-o mașină staționată lângă un centru comercial din municipiu. Totodată, IPJ Covasna oferă câteva recomandări șoferilor care vor să se ferească de furturile din autoturisme.

„La data de 17.08.2020, în jurul orelor 20:00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că, la aceeași dată, o persoană necunoscută de sex masculin a sustras trei plicuri sigilate în care se afla suma de aproximativ 18.000 lei, dintr-un autovehicul staționat în parcarea unui centru comercial din municipiul Târgu Secuiesc. În urma întreprinderii unui complex de activități investigativ-operative, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Mureș, a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani bănuit de săvârșirea infracțiunii”, transmite IPJ Covasna.

Totodată, oamenii legii au reușit să recupereze prejudiciul în totalitate, iar cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Recomandări pentru șoferii care nu vor să ajungă victimele tâlhăriilor

În contextul acestui caz, IPJ Covasna oferă câteva recomandări persoanelor care nu doresc să nimerească într-o situație similară.

De fiecare data când părăsiți autoturismul asigurați-vă că l-ați încuiat și că nu ați lăsat geamurile în poziție deschisă.

Nu lăsați bunuri la vedere în mașină. Pe cât posibil nu lăsați bunuri de valoare cum ar fi: bani, portofele, poșete, obiecte electronice, bijuterii etc. în interiorul mașinii și depozitați bunurile, cum ar fi cumpărăturile sau bagajele, în portbagajul autoturismului”, mai transmite IPJ Covasna.

De asemenea, polițiștii susțin că autoturismul trebuie să fie parcat în spații special amenajate, iluminate și circulate des, iar în cazul în care mașina este parcată pentru o perioadă mai îndelungată, se recomandă verificarea periodică a acesteia.

Nu în ultimul rând, chiar dacă nu pleacă prea departe, șoferii trebuie să evite să lase autoturismul descuiat, pornit sau cu cheile în contact. 

„În momentul în care ați parcat autoturismul, acționați frâna de mână, introduceți schimbătorul de viteze într-o treaptă inferioară și blocați volanul”, se mai arată în comunicatul de presă al de IPJ Covasna.

Sursă foto: 4tuning.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.