ACTUALITATE 29 septembrie 2021

ULTIMĂ ORĂ! Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci se anulează

de Iulia Drăghici - Taraș | 2104 vizualizări

Chiar dacă programul evenimentului a fost anunțat și pregătirile erau pe ultima sută de metri, miercuri organizatorii Festivalului Deliciilor Dulci – Kürtőskalács au anunțat că activitățile programate pentru acest final de săptămână se anulează cu totul. 

De câteva zile urmărim cu îngrijorare cifrele cu incidența Covid19 din Sfântu Gheorghe. Din păcate tendința este una de creștere accelerată, astfel am fost nevoiți să luăm decizia de anula evenimentul Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci.

Este o decizie grea, însă sănătatea oamenilor este mai presus de orice. Vă mulțumim pentru înțelegere și sperăm că în scurt timp vom sărbători din nou împreună desertul specific al Ținutului Secuiesc”, se arată într-un anunț publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cu o zi în urmă, marți, a fost anunțată anularea mai multor concerte din cauza situaţiei epidemiologice, printre care şi cel al formaţiei 3 SUD-EST.  

La concursul de preparat Kürtőskalács erau înscriși 12 concurenţi, care urmau să lupte pentru obținerea titlului „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc”.

În programul festivalului erau cuprinse diverse evenimente culturale, sportive, recreative şi educative, care ar fi urmat să aibă loc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Bilanțul Prefecturii Covasna de miercuri a indicat că la Sfântu Gheorghe sunt 155 de cazuri active de COVID-19, iar incidența este 2,43. În județul Covasna sunt 290 de cazuri active la această dată, dar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 45 de cazuri.

Festivalul Kürtőskalács urma să fie organizat de Consiliul Județean Covasna, în parteneriat cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Casa de Cultură municipală, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Organizaţia Asociaţiilor Fermierilor din Ţinutul Secuiesc şi Tega SA.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 2 octombrie 2021
sub 3 la mie? mai catolici decit papa?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.