ACTUALITATE 27 septembrie 2018

ULTIMĂ ORĂ! E oficial! S-a votat ca dubele să nu mai staționeze noaptea în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 7308 vizualizări

Hotărârea adoptată de Consiliul Local îi privește direct și pe proprietarii de garaje din reședința de județ

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat joi proiectul de hotărâre care vizează interzicerea parcării dubelor, adică autovehiculelor cu masa mai mare de 1,9 tone destinate transportului de marfă sau persoane, în parcările rezidențiale din oraș. Mai mult, același document prevede schimbări și în ceea ce îi privește pe proprietarii de garaje.

Hotărârea de a institui o serie de măsuri pentru staționarea autovehiculelor în municipiul Sfântu Gheorghe a fost intens discutată joi, 27 septembrie, de consilierii locali, în cadrul ședinței ordinare, cu toate că, în cele din urmă, aceasta a trecut cu unanimitate de voturi.

Cei 17 consilieri prezenți la ședință au decis astfel că autovehiculele cu masa mai mare de 1,9 tone, destinate transportului de marfă sau de persoane nu mai au voie să staționeze în parcările rezidențiale din oraș între orele 18:00 și 06:00.

De asemenea, în ceea ce îi privește pe proprietarii de garaje, aceștia nu vor mai avea voie să își lase mașinile în parcările din zona blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe între orele 22:00 și 06:00, astfel că nu vor mai putea utiliza în acest timp garajele în alte scopuri decât cel de a staționa mașina.

O altă prevedere de importantă este aceea că „proprietarii de autovehicule care închiriază loc de parcare rezidențial în condițiile legii sau beneficiază de locuri de parcare gratuite conform Legii nr. 448/2006 republicată nu pot staționa în alt loc pe domeniul public pe o rază de 300 de metri de locul de parcare închiriat”, arată hotărârea adoptată joi.

„În mod constant crește numărul mașinilor din orașul nostru și încercăm să reglementăm domeniul public al municipiului în așa fel încât, în cel mai civilizat mod posibil, astfel încât locuitorii municipiului să poată parca în special în zona locuințelor, domiciliului lor. Prin acest proiect de hotărâre dorim să rezolvăm două probleme. Dacă în parcările din zonele de locuințe parchează autovehiculele mici, dar și autovehiculele pentru transport de persoane sau marfă, de regulă acestea din urmă ocupă două sau chiar trei locuri de parcare pentru că au o lungime mai mare decât autovehiculele și de multe ori deranjează și circulația în zonă. Aceasta este unul din lucrurile pe care dorim să le soluționăm. A doua problemă este faptul că cei care au garaj pe domeniul public al municipiului, nu trebuie să îl folosească pentru parcarea autovehiculului și să nu efectueze alte activități aici. Propunerea se referă ca vehiculele mai mari de 1,9 tone, respectiv autovehiculele pentru transportul de persoane le-am interzice parcarea între orele 18:00 și 06:00 în parcările din zonele de locuințe, respectiv cei care au garaje pe domeniul public în intervalul 22:00 și 06:00 semnalăm că (...)trebuie să își parcheze mașinile în aceste garaje, deci să nu desfășoare alte activități în aceste garaje”, a spus joi, în cadrul ședinței, primarul Antal Árpád. 

Amenzile prevăzute de hotărâre pentru cei care vor încălca regulile se încadrează între 100 și 2.500 de lei.

Consilierii au fost de acord că hotărârea nu va fi primită cu bucurie de cetățeni, însă au concluzionat că o astfel de măsură este necesară dacă se dorește decongestionarea parcărilor din oraș, deja supraaglomerate. Totodată aceștia au subliniat că hotărârea va fi perfectată și modificată pe măsură ce se vor constata astfel de necesități.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.