ACTUALITATE 6 mai 2010

Uite chioşcu’, nu e chioşcu’

de Covasna Media | 495 vizualizări
Un localnic din Ozun susţine că este șicanat încontinuu de primarul comunei, care ar dori să îl împiedice să construiască un magazin alimentar pe spaţiul pe care îl are închiriat Un localnic din Ozun, Gheorghe Părăuan, susține că este șicanat încontinuu de primarul comunei, Raduly Istvan, care ar dori să îl împiedice să construiască un magazin alimentar pe spațiul pe care îl are închiriat. Gheorghe Părăuan povestește că deține în Ozun un chioșc la parterul unui bloc, pe un teren închiriat de la o persoană fizică în urmă cu doi ani, pentru o perioadă de 25 de ani, și a început demersurile pentru

Un localnic din Ozun susţine că este șicanat încontinuu de primarul comunei, care ar dori să îl împiedice să construiască un magazin alimentar pe spaţiul pe care îl are închiriat

Un localnic din Ozun, Gheorghe Părăuan, susține că este șicanat încontinuu de primarul comunei, Raduly Istvan, care ar dori să îl împiedice să construiască un magazin alimentar pe spațiul pe care îl are închiriat.

Gheorghe Părăuan povestește că deține în Ozun un chioșc la parterul unui bloc, pe un teren închiriat de la o persoană fizică în urmă cu doi ani, pentru o perioadă de 25 de ani, și a început demersurile pentru demolarea chioșcului în ideea de a construi un altul, mai mare și mai frumos.

„În doi ani am reușit să obțin autorizație care în mod normal se dă în 30 de zile, după ce ne-am judecat un an, apoi am depus proiectul la CJ, pentru autorizare, unde a mai durat un an. După ce în luna martie am obținut autorizație de construcție, constructorul s-a apucat de lucru și a dărâmat vechiul chioșc, iar la două zile după am și primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveam autorizație de demolare. Amenda am contestat-o la Tribunal“, spune bărbatul.

Părăuan a afirmat că în zona unde avea el chioșcul sunt în total patru societăți comerciale, inclusiv un chioșc al familiei primarului, iar de la trotuar la șosea sunt doi metri unde, spune el, nu e canal de scurgere și la ploi apa băltește.

„În toamnă l-am rugat pe primar dacă poate să facă ceva, și acum când am demolat chioșcul am pus driblura în fața magazinelor, ca să nu mai fie mizerie. Primarul a trimis un agent de la Poliția Comunitară, care m-a amendat cu 50 de lei și zilele trecute un buldozer a împrăștiat driblura pusă”, a mai declarat el.

Supărat pe primar, el a depus la Prefectură o plângere în care susține că este șicanat de edil și solicită să fie lăsat în pace pentru a putea să-și continue lucrările la magazinul pe care îl construiește din fonduri proprii și care va costa în total cam 150.000 de lei.

„Am lucrat 15 ani în acel chioșc și acum vreau să fac ceva frumos - un magazin cu mansardă, din fondurile mele, cu bani din bancă și ce am mai strâns”, a spus Părăuan. Potrivit primarului Raduly Istvan, atât Părăuan, cât și alte persoane din Ozun, au avut contract cu Primăria până în anul 2006, pentru suprafețele pe care le ocupau pentru spații comerciale, garaje, locuințe, iar după acest an a apărut proprietara, care fiind pusă în proprietatea terenului le-a solicitat oamenilor care îl ocupau să plătească o anumită sumă.

Raduly spune că mai întâi ar trebui clarificată situația juridică a acelei suprafețe, întrucât pe ea sunt blocuri, conducte și nu putea fi retrocedată în acest fel, iar atunci când a fost dată înapoi în extrasul de CF era menționat teren viran, și atunci normal că a fost obținut.

Primăria a dat aviz nefavorabil pentru acel chioșc al lui Gheorghe Părăuan, pe motiv că nu doreşte ca acolo să fie buticuri sau garaje, ci vrea să scape de ele și inclusiv cel al părinților primarului ar urma să fie demolat, iar în locul a ceea ce este acum acolo să fie construită o unitate sanitară. Primarul spune că, după ce au fost dați în judecată, Părăuan a câștigat parțial procesul și Primăria a fost obligată să elibereze avizul favorabil, dar nici CJ nici nimeni nu a consultat Primăria pentru un aviz pentru apă și canalizare, proiect care fusese câștigat în anul 2005 prin Ordonanța 7.

„Am înțeles că tot afirmă că „românul nu va construi aici”. Cei care mă cunosc știu foarte bine că sunt unul dintre primarii pentru care nu contează dacă ești român sau maghiar, bogat sau sărac, și dacă crede că va obține un avantaj doar pentru că este român, greșește, eu doar respect legea și moralitatea”, a spus primarul.

Raduly Istvan a afirmat că autorizația pentru chioșc ar fi fost obținută nelegal, astfel că vor demola dacă se construiește.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
giu, 15 iunie 2010
aici e vorba de ridicarea unui magazin oameni buni care omul asta a muncit din grau ptr a face asa ceva si daca primarul tot continua asa poate va fi dat jos si ca primar...crede ca daca e primar e citeste integral
Janos Iuhas, 7 mai 2010
Voi până nu daţi o tentă de etnie nu puteţi, este? Un hoţ e un hoţ şi un tâlhar indiferent. Ba şi mai mult, ei trece peste etnie, religie, rasă mult mai uşor, la ei interesul comun e citeste integral
MIHAI, 6 mai 2010
Vezi TRIDENT din oras sau din orasele tarii unde si-a facut magazine.Aici au suferit atat romani cat si unguri din cauza unui imputit care e culmea e un ROMANAS,unul dintre mafiotii tarii care nu tine citeste integral
hu, 6 mai 2010
Si Romani oare cum fac? Ce vrei sa spui cu asta,Romani sunt sfinti si cei bun,din orce privinta. Numai voi credeti.
Primar_la_Hetea, 6 mai 2010
Asa e prin toate primarile din judet, unde maghiarii sunt majoritari.
eu din Ozun, 6 mai 2010
Daca pentru primar nu conteaza daca esti roman sau maghiar de ce la primarie sunt angajate doar persoane maghiare si rude ale dansului??? Doar si cei romani au calificarile necesare pt a lucra in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.