ACTUALITATE 26 iulie 2013

UDMR se solidarizează cu Tamás Sándor și nu participă la Tusványos

de Monica Vrânceanu | 78 vizualizări

Liderii UDMR Covasna protestează față de modul de organizare a Universității de Vară de la Tuşnad, iar în acest sens nu vor lua parte oficial la manifestările de acolo. Protestul vine împotriva excluderii de pe lista de invitați a președintelui UDMR și Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, fiind susținut inclusiv de președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Președintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi că este inacceptabilă impunerea veto-ului de participare la Tusványos pentru Tamás Sándor, mai ales că acesta se află în cea mai înaltă și importantă funcție administrativă din județul Covasna. În opinia lui Antal, dacă se dorește un dialor maghiaro-maghiar și unul maghiaro-român, nu este normală impunerea unui veto de participare pentru Tamás Sándor.

„Neparticiparea este o decizie de solidaritate cu Tamás Sándor, împotriva faptului că a fost scos de pe lista de invitați. Nu e decizia UDMR, e o decizie personală, nu cred că la o astfel de ocazie îți poți permite să nu inviți omul din cea mai înaltă funcție administrativă din Covasna (...). Și e o decizie susținută inclusiv de alți lideri UDMR – Kelemen Hunor, Ráduly Róbert, Borbely László ori Sogor Csaba”, a declarat Antal, arătând că nu cunoaște motivele pentru care Tamás Sándor nu apare pe lista de invitați.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a menționat că va merge la Tusványos, fiind un eveniment la care ține și unde are șansa de a se întâlni cu mulți cunoscuți – inclusiv din FIDESZ – însă nu o va face oficial, ceea ce înseamnă că nu va lua parte la nicio acțiune organizatorică.

„Poate că pe termen scurt pare că pierdem, că irosim o oportunitate de a ne transmite mesajele, dar pe termen lung e important să înțelegem care e minimul de comportament necesar pentru a merge mai departe. Mesajele noastre le putem transmite și cu alte ocazii, ce se întâmplă acum e o dovadă în plus că nu ne interesează publicitatea pe termen scurt ci construcțiile pe termen lung”, a mai spus Antal Árpád.

Băile Tușnad găzduiesc în aceste zile cea de-a 24-a ediție a Universității de Vară Tusványos, desfășurată sub mottoul „A mi idonk! – Timpul nostru!”. Discuțiile se vor axa pe autonomie teritorială, regionalizare, drepturile minorităților, relațiile maghiaro-maghiare și maghiaro-române. La evenimentul ce are în acest an mai bine de 250 de invitați din mai multe state europene, va lua parte și premierul Ungariei, Orbán Viktor, un obișnuit al Universității, organizată de fundații și societăți din Ungaria și România.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.