ACTUALITATE 16 iulie 2010

Turişti terorizaţi de urs

de Ana Sidon | 340 vizualizări
Turiștii și locuitorii din Balvanyos sunt terorizaţi de un urs care dă lovitura în fiecare seară Turiștii și localnicii din stațiunea Balvanyos, comuna Turia, sunt terorizați de un urs îndrăzneț care intră în curți, în vile, în camping și chiar forțează și rupe uși în căutarea hranei. Primarul Daragus Attila s­a arătat îngrijorat de situație și spune că zilnic primește 2­3 reclamații de la oamenii care dau nas în nas cu ursul. Fie că intră în curți sau vile, ursul e nelipsit seară de seară și este agresiv în comparație

Turiștii și locuitorii din Balvanyos sunt terorizaţi de un urs care dă lovitura în fiecare seară

Turiștii și localnicii din stațiunea Balvanyos, comuna Turia, sunt terorizați de un urs îndrăzneț care intră în curți, în vile, în camping și chiar forțează și rupe uși în căutarea hranei.

Primarul Daragus Attila s­a arătat îngrijorat de situație și spune că zilnic primește 2­3 reclamații de la oamenii care dau nas în nas cu ursul. Fie că intră în curți sau vile, ursul e nelipsit seară de seară și este agresiv în comparație cu ceilalți urși care coboară în comună dar se mulțumesc cu tomberoanele, mai afirmă primarul.

„Nu e seară să nu spargă vreo vilă. La fiecare cinci ani avem câte unul din ăsta, un urs prea agresiv sau prea curajos, și singura soluție este împușcatul, altfel va avea loc o tragedie. Tot va răni pe cineva până la urmă, intră în camping, forțează uși. Ceilalți urși merg la tomberoane, scot câte o cutie în care a fost înghețată și se mulțumesc cu atât, dar acesta nu se comportă normal”, a povestit primarul.

Daragus Attila a precizat că mai nou gunoiul este dus de două ori pe săptămână de la case, ca să nu mai atragă atât de mult animalele, dar urșii au traseul lor și își fac cursa zilnic, fără a se crampona de cât de goale sau pline sunt tomberoanele.

Primarul este cu atât mai îngrijorat cu cât în zonă se află o tabără cu copii, iar aceștia nu pot fi ținuți în camere și riscul să pățească ceva este mai mare.

În opinia edilului, rezolvarea acestei probleme trebuie urgentată și ursul să fie împușcat înainte de a face rău cuiva. În acest sens au fost transmise mai multe adrese către organele competente, singura problemă fiind că ursul este protejat de lege și nu poate fi împușcat la voia întâmplării.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
apri, 17 iulie 2010
Se vor lua masuri dupa prima victima unana asa se intimpla la noi.
Primar_la_Hetea, 16 iulie 2010
Nu se vrea repopularea ursilor in Muntii Pirinei, mai ales de catre spanioli din cate stiu eu. Sunt sub 20 de ursi in Pirinei, e suficient.
veteranul1, 16 iulie 2010
Problema ursilor ramane in Romania. Nu avem taria necesara sa recunoastem ca numarul acestora depaseste cu mult optimul speciei in diversele areale din Romania. Nu exista decat o solutie micsorarea citeste integral
gigi, 16 iulie 2010
Bine ca oamenii nu sunt protejati de lege, numai ursii. Ipocrizie curata, poti sa protejezi ceva pe cale de disparitie sau foarte rar, in nici un caz animale salbatice care sunt foarte multi la numar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.