ACTUALITATE 12 martie 2014

Tudor Chirilă şi Rednex cântă la Zilele Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 145 vizualizări

vama tudor chirila

Evenimentul primeşte certificat de „sărbătoare nepoluantă”

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe – ediția 2014 vor încheia un contract cu o firmă care va „despăgubi” emisia de dioxid de carbon pe timpul zilelor de sărbătoare. Contractul va aduce Zilelor Sfântu Gheorghe un certificat care va atesta că emisiile din cadrul acestora au fost „achitate”, urmând ca suma respectivă de bani să fie direcționată apoi către un proiect verde.

Unul dintre organizatorii Zilelor, Grubisics Levente, a declarat că ideea a venit urmare a angajamentului pe care municipiul Sfântu Gheorghe și l-a luat, în sensul de a reduce cu 20% emisiile de dioxid de carbon până în anul 2020.

„Se știe că în timpul acestor manifestări precum Zilele Sfântu Gheorghe emisiile sunt foarte mari, urmare a activităților comerciale multiple. Ei bine, în cadrul unui contract barter cu o firmă specializată, am decis ca în schimbul unui certificat care va oferi titlul de „sărbătoare nepoluantă”, noi să le oferim spațiu publicitar. Practica e una extinsă mai ales în afara țării, firma venind cu calcule complicate care vor stabili „costul” emisiilor de dioxid de carbon, suma urmând a merge apoi către implementarea unui proiect verde”, a declarat Grubisics, menționând că soluția e una câştigătoare pentru toată lumea.

În ceea ce privește partea artistică a Zilelor, organizatorii au mai făcut publice două nume de artiști care vor urca pe scenă: trupa Vama – cu solistul Tudor Chirilă și formația suedeză Rednex, care în anii ’90 a repurtat un succes nebun cu melodii precum „Cotton Eye Joe” sau „Wish you were here”. La finele acestei luni, organizatorii vor face public întregul program al Zilelor Sfântu Gheorghe 2014.

Bugetul estimat al manifestării care va avea loc între 26 aprilie şi 4 mai depăşeşte un milion de lei, din care circa 350.000 lei vor fi alocaţi din bugetul local al municipiului, iar restul banilor ar trebui adunaţi din taxele plătite de comercianţii care vor participa la târg, din sponsorizări şi contracte de publicitate.

Citeşte şi Connect-R vine la Zilele Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.