ACTUALITATE 10 mai 2021

Tripla sărbătoare de 9 mai, sărbătorită în cadru restrâns și la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 744 vizualizări

La Monumentul Ostașului Român, de la intrarea în orașul Sfântu Gheorghe, duminică, 9 mai, a avut loc o ceremonie militară, restrânsă, cu depunere de coroane de flori. Prilejul a fost unul cu triplă semnificație, pentru că pe 9 mai se marchează Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

La acțiune au luat parte prefectul Ráduly István, comandantul Centrului Militar Județean Covasna, locotenent colonelul Dorin Neagu, reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, ai Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Covasna, precum și militari de la unitățile militare din garnizoana Sfântu Gheorghe. 

„Cuvintele unitate, solidaritate și libertate definesc cel mai bine esența Zilei de 9 MAI, o zi cu multiple semnificații pentru România, o zi simbolică pentru istoria noastră și cea europeană, pentru parcursul nostru către statul național și european puternic de astăzi.

Fiecare dintre evenimentele pe care le sărbătorim astăzi se constituie într-o lecție pe care trecutul ne-o dă pentru viitor. O sărbătoare a curajului, a patriotismului, a valorilor românești și europene.

Independența României a fost dobândită prin curajul și spiritul de sacrificiu al românilor, într-un context internațional complex, prin inteligența și devotamentul unor lideri politici ai momentului care au avut viziunea unei Românii ce avea să își găsească locul cuvenit între statele europene.

Ziua Europei este sărbătoarea unității unui continent divizat mult timp și care grație maturității și înțelepciunii unor lideri vizionari și-a ales calea dezvoltării și modernizării pe baza principiilor și valorilor comune. 

Ziua de 9 MAI este mai presus de toate o invitație pentru noi toți să ne redescoperim unitatea și forța interioară pentru a continua modernizarea României și pentru a valorifica acele oportunități care creează stabilitate și prosperitate pentru întreaga societate.

În condițiile în care lumea se confruntă cu provocări multiple, trebuie să ne unim forțele pentru a risipi temerile și a crea oportunități, pentru a da încredere cetățenilor că direcția este una bună, orientată spre redresare economică și asigurarea unui climat de siguranță și stabilitate.

Proba unității și a solidarității am dat-o cu toții în acest ultim an și ea încă nu s-a încheiat. Sunt convins că vom depăși cu bine această perioadă dificilă pentru că ne îndreptăm spre finalul efortului comun de gestionare a crizei și putem privi cu optimism spre viitor. 

La mulți ani, România! 

La mulți ani, Europa!”, a scris ministrul de Interne, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook. 

La Sfântu Gheorghe, spre deosebire de alți ani, evenimentul nu a fost cu public, nici cu paradă militară.

Sursa foto: MApN.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.