ACTUALITATE 26 noiembrie 2019

Trei incendii în două zile

de Covasna Media | 896 vizualizări

Pompierii fac apel la cetățeni să respecte măsurile de prevenire

În perioada 23 – 24 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost solicitat să intervină la trei incendii, 14 cazuri medicale ale echipajelor SMURD şi să transmită un mesaj  prin sistemul Ro-Alert în zona localităţii Păpăuţi.

Secţia de pompieri Târgu Secuiesc a acţionat pentru stingerea a două incendii în localitatea Catalina, unde flăcările au cuprins cca. 5 hectare de vegetaţie uscată, în primul caz, iar în al doilea, incendiul se manifesta la acoperişul unei case de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp. Cauza probabilă a incendiilor o reprezintă utilizarea focului deschis în spaţii deschise şi efectul termic provenit de la un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Jocul copiilor cu focul a dus la producerea unui incendiu ce se manifesta la magazia unei gospodării din localitatea Racoşul de Sus. Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu victime, doar cu pagube materiale.

Pe această cale, facem un nou apel la cetăţeni să respecte măsurile de prevenire specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, să verifice coşurile de fum, să le întreţină cu personal calificat şi să nu lase copii nesupravegheaţi.

(Sursa: ISU Covasna)

Foto arhiva

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.