ACTUALITATE 21 decembrie 2016

Tradiții de Crăciun și muzică tânără la Colegiul Național Mihai Viteazul

de Sever Ioan Miu | 1746 vizualizări

Curtea Colegiului Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe și sala de festivități a CNMV au găzduit, miercuri dimineață, programe artistice variate ale elevilor instituției de învățământ și invitaților lor, în a doua zi a evenimentului Bulgărași de Veste Bună.

Bulgarasi de Veste Buna - CNMV (2)De la ora 10, pe scena amenajată în fața intrării în clădire s-au perindat urători mai mari sau mai mici, dar deopotrivă de inimoși. Programul a început cu un Mesaj pentru Moș Crăciun al elevei Denisa Ungureanu, pregătită de profesoara Iuliana Voicu. Au urmat colinde ale elevilor din clasa a II-a a învățătoarei Mioara Dobrilă, colindele și urările aduse de clasa a XII-a B, pregătită de profesoara Elena Şuncă, precum și colindele în engleză și română ale unui grup de  elevi dintr-a V-a B, coordonați de profesoarele Adriana Barabaș și Ioana Groza. Tot Adriana Barabaș a contribuit, alături de profesoara Ambrus Ilse și la momentul de dansuri moderne al mai multor eleve din clasa a VI-a A care au decis să sfideze frigul și să încălzească inimile spectatorilor în acest fel. Invitații CNMV, elevii de la Școala Gimnazială „Mikes Kelemen” Zagon, au adus momente de tradiție într-o „Șezătoare“ improvizată cu ajutorul profesoarei Livia Hagiu, pentru ca apoi să prezinte un moment din Irozii, o veche dramă populară de inspirație religioasă. Pentru cei mai friguroși, respectiv flămânzi, organizatorii au pus la dispoziție ceai cald și gogoși.

Programul dimineții a continuat cu colindele de Crăciun ale clasei a V-a D, ajutată de profesoara Albu Eniko, respectiv de cele ale micuților din clasa I Step by Step, pregătiți de învățătoarele Prudar Gabriela și Banciu Melania. Din păcate, nu am putut rămâne la cele două momente artistice, îndreptându-mă, alături de elevii de la Mikes Kelemen și de mulți tineri de la CNMV, către sala de festivități a Colegiului, unde am asistat la spectacolul antrenant al formației White Nights, organizat cu sprijinul profesoarei Iuliana Voicu. Același cadru didactic a ajutat la organizarea concertului altei formații pop-rock, Vezuvius, având-o printre soliști pe Diana-Maria Logofătu. După bisul celor de la Vezuvius a urmat un moment neplanificat de rap, oferit de către tânărul Denis Onișoru.Bulgarasi de Veste Buna - CNMV (3)

Început joi, 20 decembrie, evenimentul Bulgărași de Veste Bună a continuat și miercuri după-amiaza cu colinde, tradiții de sărbători și momente de teatru. Evenimentul se încheie azi, cu spectacolul oferit de copiii de la proiectul Superar, în sala de festivități, între orele 10:30 și 11:30.

„Bulgăraşi de Veste Bună - este o inițiativă a unui grup de colegi din CNMV, care au dorit din tot sufletul, ca acum, în preajma acestei mari sărbători creștine, să dea ocazia elevilor să îşi exprime sentimentele, emoțiile și bucuria Crăciunului prin colinde, poezii, teatru și urături. Ce a fost foarte plăcut, a fost acel sentiment de bucurie de pe fețele tuturor celor care au urcat pe scenă, dar și de pe fețele publicului, în mare parte format tot din copii. Ne bucură faptul că alături de noi au fost și părinții indiferent de temperatura de afară sau de faptul că era seară. Misiunea noastră a fost mai ușoară pentru ca avem copii care se implică și care, îndrumați, de profesorii lor, au dovedit că au multe lucruri pozitive de arătat și demonstrat“, ne-a spus directoarea adjunctă a CNMV, Maria Băilă. Reprezentanta CNMV a mulțumit asociației de tineret Ecou, care a asigurat stația de sonorizare, Covalact  SA, care a sprijinit evenimentul prin amplasarea scenei, precum și brutăriei Dioszegi, care a asigurat produsele de panificație distribuite participanților.

 

 Bulgarasi de Veste Buna - CNMV (4)

Teme articol: CNMV Craciun traditii bulgarasi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.