ACTUALITATE 26 mai 2014

„Tomberoane” pentru haine, amplasate în judeţul Covasna

de Székely Emőke | 150 vizualizări

În punctele cele mai aglomerate din Sfântu Gheorghe au fost amplasate containere pentru haine folosite, care vor ajunge la nevoiași. Acestea sunt primite pozitiv de localnici, la nivelul municipiului reședință de județ containerele se umplu zilnic, motiv pentru care Caritas are în vedere amplasarea unor noi astfel de „tomberoane”.

În județul Covasna sunt amplasate 18 astfel de containere, din care 5 sunt la Sfântu Gheorghe, 6 la Târgu Secuiesc, 5 la Covasna și câte unul la Baraolt și Întorsura Buzăului. „La Sfântu Gheorghe am amplasat 5 astfel de recipiente, unul pe bulevardul Grigore Bălan, unul pe strada Energiei și trei în zona piețelor din oraș. Acestea sunt umplute repede de haine, așadar am cerut aprobare pentru amplasarea altor 15 asemenea containere în municipiul reședință de județ. Acestea vor fi construite în curând și vor ajunge la Sfântu Gheorghe” – a declarat reprezentantul Caritas Covasna, Varga Csaba.

Acesta a mai spus că în județul Covasna există cerere pentru colectare selectivă, oamenii aduc la aceste containere haine vechi, pe care nu le folosesc, o parte din ele (cca 30%) fiind în condiție bună (acestea sunt donate), iar o altă parte ajunge la reciclare.

Andrea, o tânără din Sfântu Gheorghe, ne-a declarat că ideea este foarte bună pentru că la fel ca multe femei, și ea își schimbă garderoba destul de des, și nu prea are loc în șifonier pentru bluzele și rochiile pe care nu le mai poartă. „Îmi place ideea că anumite haine pe care eu nu le mai port pot fi donate. Până acum acest lucru era mai greoi, trebuia să le duc la sediul unui ONG, însă așa e mult mai simplu, pur și simplu le pun într-o pungă și le duc la aceste containere. Am mai dus câteva pungi și la Brașov, dar așa că avem și aici, e foarte bine. De exemplu, eu merg la piață și în drum arunc o tură de haine în container. Poate unii se vor bucura pentru ele, și eu mai câștig loc în șifonier” – spune tânăra.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.