ACTUALITATE 15 aprilie 2014

Tinerii, invitaţi la Bursa locurilor de muncă special organizată pentru ei

de Monica Vrânceanu | 209 vizualizări

Multe dintre locurile de muncă disponibile vor fi unele sezoniere

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna organizează, la începutul lunii viitoare, Bursa locurilor de muncă pentru Tineri. Evenimentul va avea loc pe 6 mai la Complexul Park din Sfântu Gheorghe şi este parte a acţiunilor care se vor organiza cu ocazia Zilei Tineretului şi Zilei Europei.

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că prin această Bursă se doreşte  îmbunătăţirea mobilităţii forţei de muncă şi totodată o autoinformare cu privire la nevoile, competenţele şi abilităţile tinerilor în aşteptările angajatorilor covăsneni şi a mediului de afaceri. În ceea ce priveşte locurile de muncă disponibile pentru tineri, reprezentanţii Agenţiei au subliniat că multe dintre acestea vor fi inclusiv sezoniere, odată cu începerea vacanţei de vară – de altfel, aceste joburi sunt foarte atractive pentru cei care încă se află la studii.

În prezent, rata şomajului covăsnean este de 6,87%, iar printre cei mai afectaţi sunt cei cu vârste de peste 45 de ani, însă şi tinerii între 30 şi 35 de ani se descurcă destul de greu în găsirea unui loc de muncă. Procentul şomerilor tineri va creşte oricum în vară, când în evidenţele AJOFM vor intra absolvenţii. Înainte de Bursa pentru Tineri, pe 25 aprilie va avea loc şi Bursa generală a locurilor de muncă, tinerii fiind invitaţi să participe şi la aceasta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.