ACTUALITATE 20 noiembrie 2008

Telemuncă pentru tinerii de la ţară

de Covasna Media | 839 vizualizări
Programul le va oferi posibilitatea să desfăşoare o activitate la distanţă

Tinerii din mediul rural vor avea posibilitatea de a se pregăti şi angaja prin intermediul unui program de angajare în telemuncă (telework), respectiv desfăşurarea unei munci la domiciliu dar şi în alte locuri alese de salariat, preponderent cu ajutorul tehnologiei telecomunicaţiilor. Pentru a implementa un astfel de program în ...

Programul le va oferi posibilitatea să desfăşoare o activitate la distanţă

Tinerii din mediul rural vor avea posibilitatea de a se pregăti şi angaja prin intermediul unui program de angajare în telemuncă (telework), respectiv desfăşurarea unei munci la domiciliu dar şi în alte locuri alese de salariat, preponderent cu ajutorul tehnologiei telecomunicaţiilor. Pentru a implementa un astfel de program în judeţul Covasna, Consiliul Judeţean (CJ) intenţionează să participe în calitate de partener la un proiect privind noi oportunităţi de angajare în mediul rural prin telemuncă, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul căruia vor fi pregătiţi pentru câmpul muncii tineri din mediul rural. Potrivit proiectului, obiectivul general al acestuia constă în facilitarea încadrării în câmpul muncii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii şi condiţiilor de muncă a 792 de tineri din mediul rural din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Braşov, Alba şi Hunedoara, prin intermediul oportunităţilor oferite de noile tehnologii informatice / de telecomunicaţii – telework şi a cursurilor de formare. Grupul ţintă principal este format din tinerii şomeri din mediul rural, cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani.

Telecentre pentru tineri

În Covasna, acest proiect presupune înfiinţarea a două telecentre care vor pune la dispoziţie 19 calculatoare, imprimante, fax, modem şi conexiune la internet, unde tinerii îşi vor putea desfăşura activitatea, se vor tipări materiale de informare şi se vor identifica firmele interesate să angajeze telelucrători, se vor realiza cluburi de muncă pentru tine rii angajaţi. Aceştia vor primi totodată asistenţă şi consultanţă pentru iniţierea unei activităţi independente. Având în vedere faptul că membri grupului ţintă nu dispun de resurse materiale suficiente pentru a urma cursuri de calificare/perfecţionare şi pentru a fi consiliaţi şi plasaţi pe piaţa muncii, proiectul necesită finanţare prin Fondul Social European pentru a asigura aceste servicii gratuite. Bugetul total al proiectului este de 10.341.600 lei, iar cofinanţarea va fi asigurată de fiecare consiliu judeţean implicat în proiect, în limita a 2% din valoarea costurilor eligibile. Judeţului Covas na îi revin 18.851 lei, cofinanţare ce va fi repartizată pe perioada de implementare, respectiv pe 3 ani.

Mulţi şomeri

Necesitatea implementării unui asemenea proiect vine în contextul unui număr ridicat de şomeri tineri, a oportunităţilor limitate de încadrare în câmpul muncii în sectoarele economice dinamice precum sectorul turismului, dar nu numai. Totodată, se face simţit interesul scăzut din partea tinerilor pentru crearea unei afaceri autonome, disponibilităţile economice insuficiente ale familiilor pentru a putea garanta tinerilor din mediul rural frecventarea şcolilor de nivel liceal sau universitare, probleme care s-ar putea rezolva prin realizarea acestui proiect. Telemunca s-a răspândit rapid în ţările occidentale, iar funcţiile care permit ca atribuţiile să se desfăşoare cu uşurinţă nu numai la domiciliu ci şi în alte locuri alese de salariat, preponderent cu ajutorul tehnologiei informaţiei, sunt cele privind transmiterea informaţiei, introducerea de date aferente contabilităţii primare ori comerţul electronic, traducători, consultanţi, consilieri şi altele.

Ana Sidon

Teme articol: munca tineri someri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
emy_emyke, 2 martie 2009
Pentru cine vrea sa ma contacteze pe mail: emy_emyke12@yahoo.com. multumesc anticipat, emy L.
emy_emyke, 2 martie 2009
Cred ca pana la urma tot o sa iasa ceva bun pentru someri.... :) apropo si eu sunt somera de 5 luni, si chiar azi am completat chestionarul pentrru telework si sincer pe mine ma intereseaza foarte citeste integral
emy_emyke, 2 martie 2009
Tot respectul pentru cei care au initiat si sustinut programul pentru tinerii de la tara oferindule asistenta in telework.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.