ACTUALITATE 15 octombrie 2014

Taxă de acces în Parcul Natural Bucegi

de Covasna Media | 317 vizualizări

Accesul în Parcul Natural Bucegi nu va mai fi gratuit. Turiștii vor trebui să plătească, de joi, 16 octombrie, o taxă de 5 lei. Biletul trebuie achiziţionat de toate persoanele cu vârsta de peste 15 ani şi este valabil un an, informează stirileprotv.ro.

Începând de astăzi, turiştii care vor dori să facă trasee sau să se plimbe prin Parcul Natural Bucegi vor trebui să plătească o taxă de 5 lei. Biletele vor putea fi achiziţionate de la intrările principale în rezervaţie, dar şi prin SMS sau online. Acestea vor fi valabile timp de un an.

Reprezentanţii rezervaţiei susţin că banii adunaţi în urma vânzării de tichetele vor fi investiţi în întreţinerea parcului.

„Această taxă de vizitare e necesară pentru a întreţine traseele, pentru a ecologiza zona, pentru a reface marcaje”, a explicat Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Pe de altă parte, chiar dacă zona nu este îngrădită, conducerea parcului face apel la bunul simţ al turiştilor, avertizându-i totodată că vor exista şi patrule care vor circula pe trasee şi vor verifica dacă oamenii au tichete.

Potrivit sursei citate, copiii sub 15 ani vor fi scutiţi de plata acestei taxe.

Parcul Natural Bucegi se întinde pe o suprafaţă de aproape 32.500 de hectare, desfăşurată pe teritoriul administrativ al judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Braşov. Anual, parcul este vizitat de circa un milion de turişti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 18 octombrie 2014
bucegigneta?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.