ACTUALITATE 1 septembrie 2011

Târg de Tradiţii autentice la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 44 vizualizări

Primăria Sfântu-Gheorghe se pregătește intens pentru Târgul de Tradiții din 24-25 septembrie, care va avea loc în centrul orașului și la care vor avea acces doar adevărații meșteșugari și producători. Organizatorii evenimentului, de la Biroul Evenimentelor „Sfântu-Gheorghe - Oraș de 550 de ani”, au declarat că târgul se înscrie în manifestările dedicate aniversării orașului. Tocmai de aceea, Târgul nu doar că va prezenta produse tradiționale ci va avea și aerul târgurilor de altă dată, vânzătorii urmând să poarte costume tradiționale, care să-i ducă pe vizitatori în trecut.

Târgul de Tradiții va cuprinde mai multe segmente – cel al meșterilor populari, cu ateliere interactive în care doritorii se vor putea implica în confecționarea diverselor unelte, segmentul micilor producători care vor vinde doar alimente tradiționale și un Han al târgului, unde se vor scoate la vânzare mâncăruri și băuturi specifice târgurilor de altădată – brânză, mămăligă, mere coapte sau vin, fără micii și berea caracteristice manifestărilor moderne.

Pe lângă toate acestea, la Târgul de Tradiții vor fi prezentate și spectacole de teatru, inclusiv teatru pentru copii, care vor reda și ele atmosfera din trecut. Înscrierile la Târg se fac până pe 15 septembrie, iar cei interesați pot afla mai multe în acest sens de pe site-ul Primăriei Sfântu-Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.