ACTUALITATE 22 ianuarie 2018

Tăieri ilegale și furt de arbori, depistate de polițiști în weekend

de Iulia Drăghici - Taraș | 1717 vizualizări

Evenimente au fost înregistrate în Vâlcele, Brăduț și Barcani

Polițiștii covăsneni au acționat la sfârșitul săptămânii și pentru prevenirea și combaterea delictelor la regimul silvic și protejarea fondului forestier.

Astfel, polițiștii din Vâlcele au depistat pe raza de competență doi tineri de 20 și 23 de ani care transportau material lemnos fără a putea prezenta documente legale de proveniență sau transport. Cei doi au fost sancționați contravențional, iar verificările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate proveniența lemnului.

La Brăduț, polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au identificat patru persoane care transportau material lemnos, folosind atelaje cu tracțiune animală, iar la solicitarea oamenilor legii nu au putut prezenta documente legale care să ateste proveniența legală a lemnului. Din verificări s-a stabilit că acesta provenea din tăierea ilegală și sustragerea mai multor arbori din pădurea de pe raza comunei.

Și polițiștii din Barcani au depistat doi bărbați care transportau material lemnos fără documente legale, din verificări stabilindu-se că acesta provenea din săvârșirea de fapte ilicite.

În urma acestor activități, au fost ridicați în vederea confiscării 5 metri steri de material lemnos. Cercetările sunt continuate, atât la Brăduț cât și la Barcani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.