ACTUALITATE 28 martie 2014

Table interactive pentru școlile din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 94 vizualizări

Școlile din Sfântu Gheorghe vor putea să se doteze cu table interactive și retroproiectoare, urmare a unei hotărâri a Consiliului Local, aprobată joi în ședință ordinară.

Inițiatorul proiectului, consilierul local Miklós Zoltan, a prezentat necesitatea dotării unităților școlare cu table interactive, arătând că acestea sunt instrumente de predare și educare foarte atractive pentru elevi, dispunând de aceleași componente precum o tabletă modernă – ecran și touchscreen.

Prin aceste table se va îmbunătăți calitatea actului educațional iar elevii, la rândul lor, vor găsi orele mai atractive. Este vorba, de fapt, de o investiție în folosul elevilor noștri”, a explicat Miklós Zoltan.

Consilierul a arătat că există doi piloni prin care școlile se vor putea dota cu aceste table: fie vor veni cu jumătate din prețul unei table, Consiliul Local angajându-se să plătească cealaltă jumătate, fie vor participa la un concurs inițiat de societatea de salubrizare Tega SA. Concursul va fi organizat în cadrul unităţilor școlare de învățământ primar, gimnazial și liceal, iar la acesta se vor putea înscrie orice fel de clase din municipiu. Practic, vreme de mai multe săptămâni, concurenții vor trebui să colecteze selectiv deșeurile și să le predea la centrul de colectare al Tega din strada Energiei. Câștigătoare vor fi primele trei școli și primele cinci clase cu cea mai mare cantitate de deșeuri colectată; astfel, în cadrul acestui concurs se vor putea câștiga opt table interactive.

În ceea ce privește varianta cumpărării de table interactive, CL va finanța o tablă cu cel mult 6.000 de lei, în condițiile în care prețurile sunt cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei – prin urmare, există foarte mari șanse ca școlile să-și poată cumpăra și cea mai scumpă tablă interactivă, cu condiția să posede jumătate din suma totală.

Detalii legate de această hotărâre se vor putea afla atât de pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe cât și de la sediul acesteia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.