ACTUALITATE 12 septembrie 2022

Sute de vizitatori, vineri, de Ziua Porților Deschise la ISU Covasna

de David Leonard Bularca | 633 vizualizări

Cu ocazia Zilei Pompierilor, dar și a Zilei informării preventive, sute de vizitatori au mers vineri, 9 septembrie, la sediile unităților ISU din județ. Celor mai mici li s-au prezentat autospecialele pompierilor covăsneni, iar la final au fost echipați în salvatori. 

„Zâmbete și veselie în curtea pompierilor covăsneni. Visul de a deveni pompier începe de mic, iar cei mici au fost cât se poate de fascinați de tehnica de intervenție din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna. 

Vorbim despre sute de copii de grădiniță, gimnaziu, liceu, chiar și adulți care au venit în cursul acestei zile la sediile subunităților noastre să ne viziteze și să afle mai multe despre una dintre cele mai îndrăgite și apreciate profesii.

După sesiunea informativă, celor mici li s-au prezentat autospecialele pentru stingerea incendiilor, accesoriile de descarcerare și alte echipamente de intervenție specifice folosite de pompieri pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor și ocrotirea mediului înconjurător.

Punctul culminant al vizitei l-a constituit momentul în care copiii s-au simțit pompieri pentru câteva minute, aceștia s-au echipat în costum de protecție, bineînțeles sub îndrumarea și supravegherea strictă a pompierilor covăsneni”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Covasna. 

Ziua Pompierilor din România este marcată anual la data de 13 septembrie. 

Cu toate că există dovezi încă din timpul Daciei Romane despre stingerea organizată a incendiilor, instituția pompierilor români a fost atestată destul de târziu în Ţările Române.

„Istoria începuturilor a consemnat participarea efectivelor de pompieri din București la Bătălia din Dealul Spirii, din 13 septembrie 1848, moment de seamă al Revoluției din acel an. Această zi reprezintă un reper în conștiința de sine a românilor prin faptele de arme, care au făcut dovada incontestabilă a curajului şi ataşamentului nestrămutat pentru apărarea idealurilor revoluției, săvârșite de pompierii militari bucureşteni, comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu”, arată o informare din 2018 a pompierilor covăsneni.

Sursa foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.