ACTUALITATE 11 februarie 2015

Sute de cadre didactice au terminat cursul de prim ajutor la Crucea Roșie

de Székely Emőke | 87 vizualizări

În jur de 300 de cadre didactice au absolvit până acum cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roșie Română, Filiala Covasna.

„A crescut interesul pentru aceste cursuri, avem cerere pentru 3-4 grupe lunar, și asta pentru că un ordin al Ministerului Educației prevede ca acele cadre didactice care desfășoară activități și în afara școlii, în afara orelor de curs, trebuie să dovedească faptul că în caz de nevoie au cunoștințe de prim ajutor” – a declarat directorul Crucii Roșii Române, Filiala Covasna, Papp Adolf.

Acesta a adăugat că este de datoria fiecăruia dintre noi să avem cunoștințe de prim ajutor pentru că nu știm niciodată când putem salva viața cuiva dacă știm când și cum să intervenim.

Crucea Roșie Română a primit acreditarea din partea Centrului European de Referință pentru acordarea primului ajutor, a Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, astfel cursurile se organizează conform standardelor europene. Crucea Roșie oferă un discount substanțial cadrelor didactice, acestea plătesc doar 80 de lei pe curs, în loc de 200.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.