ACTUALITATE 11 ianuarie 2011

Suntem în urmă cu Recensământul General Agricol

de Monica Vrânceanu | 51 vizualizări

Județul Covasna se află pe locul 28, cu un grad de completare de 71,05%, între restul județelor din țară în ceea ce privește ritmul de colectare a datelor de pe teren pentru Recensământul General Agricol, desfășurat în mod oficial între 2 decembrie 2010 și 7 ianuarie 2011.

Prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că în comuna Valea Crișului recensământul a fost deja finalizat, astfel aceasta situându-se pe primul loc în județ, în vreme ce în alte cinci comune - Malnaș, Bățani, Aita Mare, Boroșneu Mare și Sânzieni au fost completate peste 80% din chestionarele aplicate la Recensământ.

În coada listei se află patru localtăți, cu un grad de completare de sub 60%, iar acestea sunt Ghidfalău, Reci și orașele Baraolt și Covasna.

Pentru că termenul de finalizare a strângerii datelor pentru Recensământ a expirat deja la finele săptămânii trecute, mai multe echipe ale Prefecturii Covasna se vor deplasa în aceste zile în localitățile cu rezultate slabe pentru a finaliza strângerea datelor.

Potrivit prefectului Gyorgy Ervin, deși există localități cu rezultate slabe, cei care au participat la realizarea Recensământului nu au întâmpinat probleme grave în strângerea datelor. Media pe ţară în privința completării chestionarelor este de 74,47%, cele mai multe chestionare fiind completate în judeţele Arad (92,79), Dolj (84,45) şi Vaslui (84,23), iar cele mai puţine în judeţele Sălaj (69,76), Iaşi (69,49) şi Argeş (69,46).

Odată finalizat procesul completării chestionarelor, procedura impune prelucrarea și analiza datelor, astfel încât la final să se știe ce anume s-a adunat în decursul ultimilor ani: câte animale, câte păsări, suprafețe agricole, sisteme de irigații, utilaje și mașini agricole.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.