ACTUALITATE 22 mai 2024

„Sunt aici, mă auzi?”, un proiect inedit despre comunicare, la „Bălcescu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1100 vizualizări

„Sunt aici, mă auzi?”. Acesta este numele unui proiect inedit, dezvoltat de psihologul Ioana Manu-Obreja, în colaborare cu Liceul „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului. Prima activitate a avut loc marți, 21 mai. Printr-o serie de ateliere și acțiuni, elevii, dar și profesorii implicați deprind abilități de comunicare, respectiv își îmbunătățesc atitudinea față de învățare. 

Proiectul vizează, ca beneficiari direcți, elevii (22) și profesorii (15) clasei a IX-a – învățământ profesional, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului. Acesta are ca scop „aducerea elementelor specifice comunicării asertive în cadrul climatului educațional”. 

Proiectul a apărut din nevoia de a găsi resurse care să aducă elevii și profesorii într-o colaborare mai strânsă, nevoie resimțită la nivel de școală, respectiv Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu”, ne-a spus coordonatoarea acțiunilor, Ioana Manu-Obreja. 

Mai concret, participanții vor lua parte la șase ateliere cu tema „Comunicarea asertivă” (12 ore), își vor dezvolta abilitățile de comunicare asertivă în situații concrete de învățare (pe parcursul a opt ore) și își vor îmbunătăți atitudinea față de procesul de învățare. 

Pe lângă faptul că vor învăța cum să comunice mai bine, astfel încât să se facă înțeleși, printre rezultatele finale se vor mai găsi și un produs educațional creat de participanți, dar și două prezentări pe această temă.  

Proiectul „Sunt aici, mă auzi?” este finanțat de Primăria Întorsura Buzăului (90%) și Asociația Ecotehnodidactica (10%).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.