ACTUALITATE 20 septembrie 2010

Sub o singură umbrelă

de Ana Sidon | 95 vizualizări
Președintele Sanitas Covasna și președinte al CNSLR Frăția din județ, Vasile Neagovici, consideră că ar fi benefică unirea tuturor mișcărilor sindicale într-o singură confederație, care să reprezinte interesele salariaților, în loc să fie numeroase și cu diferite acțiuni și opinii. Potrivit acestuia, o unificare a mișcărilor sindicale ar duce la înființarea unei singure confederații sau a două, cu peste un milion de

Președintele Sanitas Covasna și președinte al CNSLR Frăția din județ, Vasile Neagovici, consideră că ar fi benefică unirea tuturor mișcărilor sindicale într-o singură confederație, care să reprezinte interesele salariaților, în loc să fie numeroase și cu diferite acțiuni și opinii.

Potrivit acestuia, o unificare a mișcărilor sindicale ar duce la înființarea unei singure confederații sau a două, cu peste un milion de salariați, care ar avea o mai mare influență și putere.

Unificarea nu ar fi însă posibilă deocamdată, spune președintele Sanitas, întrucât există interese inclusiv politice, și în opinia lui actuala guvernare susține o fărâmițare prin unii jucători de pe piața sindicală. De asemenea, există și interese economice, el amintind de patrimoniul sindical, care nu a fost reglementat.

În prezent, a mai completat președintele Sanitas, există o concurență neloială și o solicitare ar fi modificarea legii reprezentativității.

200 de sindicaliști la protest la București

În data de 22 septembrie, la București va avea loc un amplu miting de protest la care sunt așteptate cca 20.000 de persoane care nu sunt de acord cu diminuările salariale sau cu alte măsuri de austeritate.

Din Covasna sunt anunțate deocamdată că vor pleca minim 200 de persoane, din sănătate, finanțe, administrație publică locală, precum și câțiva pensionari.

De asemenea, pe viitor se pregăteșe o mișcare populară la care să participe oricine dorește și este nemulțumit de actualele măsuri.

Recrutări și plecări

Liderul Sanitas Covasna a mai arătat că un număr mare de angajați din sistemul sanitar covăsnean se arată interesați sau deja pleacă peste hotare, iar firmele de recrutare trimit scrisori și organizează întâlniri pentru a atrage cât mai mulți doritori.

Vasile Neagovici a declarat că ceea ce s-a convenit cu conducerea unităților medicale este să le accepte concedii fără plată pe un an celor care pleacă, pentru că în acest fel se poate să fie angajate alte persoane în loc.

În prezent, reprezentantul Sanitas spune că există șanse ca „fenomenul Brăila” să se extindă și în alte județe din țară, inclusiv în Covasna, unde există spitale care vor avea greutăți și în plata acelor salarii deja micșorate.

„Cred că în iarnă va fi și mai rău, acum oamenii mai rezistă că a fost cald, dar lumea e disperată, din 2001 nu cunosc să mai fi fost o asemenea disperare. La unul din spitalele din județ, la Covasna, la o gardă medicul nu a avut un singur flacon cu ser fiziologic”, a precizat Neagovici.

Sursa foto: Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
diana, 23 octombrie 2010
pt gaspar timea:salariul lui neagovici l-am verificat eu,am acest drept si il ai si tu.informatiile tale nu sunt bune.neagovici are salariul pe care l-a avut la covasna ca asistent.e mai bine sa citeste integral
Manticore, 25 septembrie 2010
Neagovici vrea leafa mai mare. La asta se pricepe. Ca altfel ce altceva face? E combinat cu cele mai corupte manageri/e de spitale. Si mai este si vicepresedinte PSD din orasul Covasna. Deci sa citeste integral
gaspartimea, 20 septembrie 2010
Abureli din partealui Neagovici. Chiar ei vor sa modifice conditiile de obtinere a reprezentativitatii pentru ca sa ramana numa' ei si faca in continuare jocurile cu conducerea spitalelor pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.