ACTUALITATE 3 noiembrie 2011

Ştrandul va fi transformat în parc acvatic

de Agerpres | 337 vizualizări

Ştrandul municipal din Sfântu Gheorghe va intra anul viitor în reabilitare şi modernizare, intenţia autorităţilor fiind să-l transforme într-un parc acvatic.

Primarul Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în alegerea proiectului s-a ţinut seama de opţiunile locuitorilor, iar lucrările vor fi începute cu bani din bugetul local. Autorităţile locale nu exclud nici varianta unui parteneriat public-privat, dacă se vor găsi investitori interesaţi de acest proiect.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a lansat la începutul acestui an o dezbatere publică on-line cu privire la modernizarea bazei de înot şi agrement, supunând dezbaterii două proiecte - unul care prevedea reabilitarea ştrandului municipal fără a-i aduce prea multe modificări şi altul care viza construirea unui parc acvatic, cu trei bazine şi tobogane cu apă.

Dilema autorităţilor în legătură cu alegerea uneia dintre cele două variante a fost cu atât mai mare cu cât reabilitarea ştandului necesită o investiţie mai mică, dar costurile de întreţinere mai ridicate, în timp de reconstrucţia presupune bani mai mulţi, însă costuri de exploatare reduse.

La sondaj au răspuns peste 1300 de cetăţeni, iar aproximativ 87% s-au declarat în favoarea parcului acvatic.

Proiectul a fost evaluat la aproape 2 milioane de euro, cu unul mai mult decât ar fi costat simpla reabilitare a ştrandului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
mihai, 5 noiembrie 2011
@Baiazid:sunt nenumerate localitati in tara unde nu au canalizare si se fac terenuri de sport si case de cultura.Apropo de borduri,in padurile de la marginea Bucurestiului se fac drumuri asfaltate si citeste integral
jancu.hu, 5 noiembrie 2011
Bravo dl primar Dar nu se aude nimic de patinoar a municipiului.Va rog sa luatii in evidenta. Un cetatian care urmareste infrastructura orasului Sfintu-Gheorghe MULTUMESC KOSZONOM citeste integral
Baiazid, 5 noiembrie 2011
Lumea moare de necaz si baba se piaptana.Pai cu cei 2 mil., de euro puteau sa inceapa constructia unui parc industrial pentru crearea locurilor de munca.Sau cel putin redarea in folosinta a serelor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.