ACTUALITATE 23 martie 2022

Stocul de peste 1.100 de puieți de pomi fructiferi, epuizat rapid la Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 986 vizualizări

Autoritățile anunță că mai sunt disponibili doar aluni

Stocul puieților de pomi fructiferi puși la dispoziție de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe în colaborare cu Fundația Comunitară Covasna a fost epuizat în mai puțin de două zile. În schimb, cei interesați trebuie să știe că mai sunt disponibili aluni. 

Din cauza cererii foarte mari, deja s-au terminat puieții de pomi fructiferi, astfel se mai pot solicita doar aluni. Programul lansat în colaborare de Primăria Sfântu Gheorghe cu Fundația Comunitară Covasna s-a dovedit a fi atât de popular încât toți cei 1.140 de puieți au fost solicitați de locuitorii din Sfântu Gheorghe în mai puțin de două zile. Vă mulțumim pentru implicarea în replantarea pomilor fructiferi autohtoni din Transilvania”, se arată într-un mesaj al Primăriei.  

Cei interesați să primească puieți de alun se pot înregistra la numerele de telefon 0267 311 243 sau 0267 312 000.

La Sfântu Gheorghe, programul a fost finanțat 75% de către Consiliul Local, respectiv 25% de către Fundația Comunitară, astfel că spre populație puieții au fost distribuiți gratuit. 

Programul „Un pom pentru generația viitoare” al Fundației Comunitare Covasna se derulează la nivel județean. A debutat în 2013, printr-un „episod” pilot. Atunci s-au împărțit 175 de bucăți în Herculian. Având în vedere cererea mare, conducerea Fundației Comunitare Covasna a decis să continue proiectul, într-un cadru organizat.

Obiectivul coordonatorilor a fost organizarea acestui program pe un interval de 10 ani, în care să fie distribuiți 40.000 de puieți de pomi din soiuri tradiționale covăsnene în toate zonele județului, iar până anul trecut s-au distribuit peste 30.000 de bucăți. 

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.