ACTUALITATE 7 septembrie 2010

Stema României, absentă de pe actele oficiale ale CJ

de Monica Vrânceanu | 300 vizualizări
Consiliul Județean (CJ) Covasna a fost atenționat de către Prefectură, printr-o adresă oficială, cu privire la necesitatea folosirii stemei României pe actele oficiale ale instituției. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că CJ nu folosește pe actele oficiale stema României și că nu dorește să explice celor interesați de ce anume a luat această decizie.

Consiliul Județean (CJ) Covasna a fost atenționat de către Prefectură, printr-o adresă oficială, cu privire la necesitatea folosirii stemei României pe actele oficiale ale instituției.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că CJ nu folosește pe actele oficiale stema României și că nu dorește să explice celor interesați de ce anume a luat această decizie.

„Am atenționat CJ Covasna cu privire la prevederile legale care impun folosirea stemei României pe actele oficiale. În urma unei discuții pe această temă cu președintele CJ, Tamas Sandor, acesta a dat asigurări că nu există nicio problemă în privința folosirii stemei și că situația va fi remediată”, a declarat prefectul Gyorgy Ervin.

Cererea prefectului către CJ Covasna a fost argumentată făcându-se apel la art. 4 din Legea 102/ 1992, care prevede că „Stema României va fi reprodusă pe sigiliile autorităților publice, pe acte oficiale, pe imprimatele și plăcile indicatoare ale edificiilor acestora, pe moneda națională și pe alte semne monetare emise de România, pe toate însemnele și pe unele accesorii ale uniformelor militare, în condițiile stabilite de Guvernul Românei”.

Prefectul Gyorgy Ervin consideră nereproducerea Stemei pe actele oficiale ale CJ ca fiind „o încălcare a prevederilor legale”, apreciind că, chiar și în afara acestora, „reproducerea Stemei României în condițiile legii reprezintă o dovadă de respect față de însemnele Statului (…)”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Joe, 8 septembrie 2010
Sunteti analfabeti!A-ti citit sau nu articolul? Numai stema ARDEALULUI! Macar stiti care e?
Marian, 7 septembrie 2010
PE STEMA TARII AR TREBUI SA FIE PUSI TOTI HOTII CARE NE FURA DE 20 DE ANI SI CARE SE PARE CA NE JUPOAIE SI PE VIITOR.PANA ATUNCI NICI PE FUND NU MA STERG CU O HARTOAGA CARE ARE STEMA TARII SAU ORICE citeste integral
''panoramix'', 7 septembrie 2010
Aici nu mai este vorba de ''uitare sau greseala'' ci clar ca primaria municipiului SF.GHEORGHE se crede deja cu autonomia infaptuita !Daca asta nu se numeste ''neglijenta in serviciu'' atunci ce mai citeste integral
cititor, 7 septembrie 2010
CETATENI!? Nu va dati seama ca ungurii din acest judet isi bat joc de toti Romanii. Daca in Ungaria ar fi fost un cetatean roman in aceasi situatie sa faca cu buna stiinta (sa lipseasca stema de pe citeste integral
Cititor, 7 septembrie 2010
vasy. Eu am inteles din articol ca este vorba de Consiliul Judetean si nu de Consiliul Local
vasy, 7 septembrie 2010
Chiar asa,de ce nu a folosit pana acum insemnele statului conform legii?Rea vointa,sovinism prostesc sau pur si simplu a uitat ?Iar respect pentru insemnele acestui stat din partea primarului nostru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.