ACTUALITATE 4 mai 2012

Statuia Sfântului Gheorghe va fi dezvelită sâmbătă

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Costul total al statuii este în jur de 110.000 de lei.

Statuia Sfântului Gheorghe va fi dezvelită sâmbătă în Piața Libertății din municipiul reședință de județ, în faţa clădirilor Consiliului Judeţean şi Prefecturii. Ceremonia va avea loc de la ora 20 și va dura în jur de o oră. Primarul Antal Árpád a declarat că va avea loc o proiecție despre realizarea statuii, de aceea au ales ca ora ceremoniei să fie mai târzie. Costul total al statuii este în jur de 110.000 de lei, din care contribuția Consiliului Local a fost de 50.000 lei, iar populația a donat 3.450 de lei, restul sumei fiind acoperit din sponsorizări.

În prealabil va fi lansată și o nouă carte a Editurii Sfântu Gheorghe la Muzeul Național Secuiesc. Este vorba de volumul „Sfântu Gheorghe în imagini” de Cserei Zoltán și József Álmos. Lansarea va avea loc de la ora 18.

Primarul Antal Árpád a spus că ambele lucrări au fost finalizate înainte de Zilele Sfântu Gheorghe, așa cum a fost planificat inițial, dar nu au dorit ca dezvelirea statuii și lansarea de carte să fie incluse în programul festivalului pe motiv că s-ar fi pierdut printre cele peste 250 de evenimente din program.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.