ACTUALITATE 18 octombrie 2016

Stadiul lucrărilor la centrele destinate culturii din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 317 vizualizări

Primăria din oraşul Întorsura Buzăului a plătit marţi, 18 octombrie, prima tranşă în valoare de 400.000 de lei pentru achiziţionarea clădirii fostului sediu BCR din oraş, situată lângă Catedrala „Sfânta Treime”. Autorităţile locale plănuiesc să creeze aici un centru cultural modern. În acelaşi timp şi lucrările de modernizare ale Căminului Cultural din satul Floroaia Mare sunt aproape de final.

„Joia trecută am semnat contractul şi marţi am plătit primii 400.000 de lei. Până la sfârşitul anului o să plătim integral. Reabilitarea am vrea să o facem pe fonduri europene, pentru că am vrea să îi dăm o formă de lux”, ne-a declarat primarul Leca Băncilă, care a mai precizat: „Va fi un centru cultural, care nu înseamnă neapărat o sală de cultură cu o sală de spectacole. Aici se vor desfăşura activităţi culturale mai practice, mai deosebite, mai adecvate. Vom invita asociaţii culturale sau comunitare şi cu oamenii să ne ajute să îl gândim ca pe un spaţiu public cu altfel de valenţe. Mi-aş dori şi o bibliotecă, spaţiu pentru asociaţii, o sală de expoziţie, sala pentru arhiva oraşului, poate un muzeu. (...) Îl văd ca pe un spaţiu de întâlnire, unde pot fi realizate activităţi mai deosebite”, a explicat primarul.

Căminul Cultural de la Floroaia Mare, aproape gata

Căminul Cultural din satul Floroaia Mare, alt spaţiu destinat culturii şi activităţilor sociale din Întorsura Buzăului, va putea fi dat în folosinţă cât de curând pentru că lucrările începute încă de anul trecut sunt aproape de final.

„Căminul de la Floroaia Mare e aproape gata. Acum amenajăm curtea. În interior este totul gata, dar mai este nevoie de câteva retuşuri. În plus, mai trebuie să aducem draperiile şi cortina pentru scenă”, a spus primarul Leca Băncilă.

Valoarea totală a proiectului ajunge la 1,2 milioane de lei, iar banii pentru aceste lucrări au fost depuşi din bugetul local.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.