ACTUALITATE 7 aprilie 2020

(Update) Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, suport COVID-19 pentru Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 3014 vizualizări

UPDATE: Managerul Spitalului Județean spune că ideea de a exista un singur centru pentru tratarea pacienților COVID-19 în județ este una bună.

„Spitalul din Târgu Secuiesc iese din ecuaţia COVID, acesta urmând să rezolve urgenţele minore noncovid, iar urgenţele majore noncovid vor fi direcţionate spre Braşov (…) Din Braşov vor veni la Sfântu Gheorghe doar anumite cazuri de pacienţi COVID care au şi alte patologii, cum ar fi spre exemplu cei care au o apendicită care va fi operată la noi, şi femeile diagnosticate cu COVID care trebuie să nască (...) Eu cred că este o decizie bună ca în judeţ să fie un singur centru care să trateze bolnavii şi suspecţii COVID, unde să se concentreze toate resursele”, a declarat pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert.

Știrea inițială: Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din municipiul Sfântu Gheorghe devine unitate medicală suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Braşov, potrivit unui ordin al Ministrului Sănătății. 

Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Sănătăţii prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf Kórház” din municipiul Sfântu Gheorghe devine unitate medicală suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Braşov. Aceasta a fost una din chestiunile abordate astăzi, la Braşov, de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru în cadrul întâlnirii avute cu oficialii administraţiei publice locale, managerii de spitale şi factorii de decizie din domeniul sanitar”, a transmis Consiliul Județean Brașov, prin intermendiul Facebook. 

Bilanțul de marți al INSP arată că județul Covasna are 55 de cazuri de coronvirus, în vreme ce la Brașov numărul îmbolnăvirilor a sărit la 156. 

Între timp, a fost degrevat de sarcina de a fi suport COVID-19 Spitalul din Târgu Secuiesc. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.