ACTUALITATE 7 aprilie 2020

Spitalul din Târgu Secuiesc a fost scos de pe lista de suport COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 5364 vizualizări

UPDATE: Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, suport COVID-19 pentru Brașov 

Un nou ordin al ministrului Sănătății, publicat marți în Monitorul Oficial, arată că singura unitate spitalicească din județ care se va ocupa de pacienții pozitivi sau suspecți COVID-19 este Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Astfel, scapă de această sarcină Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, care figura ca spital suport în ordinul anterior. 

Pentru noi, sănătatea cetățenilor și păstrarea liniștii în oraș este cea mai importantă. Mulți au fost indignați de faptul că Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a fost desemnat „Spital suport pacienti Covid-19 pozitiv”. Această ordonanță s-a modificat în conformitate cu cele publicate astăzi. Publicat astăzi în Monitorul Oficial, ordonanța prevede că Spitalul Municipal Târgu Secuiesc se va ocupa numai de cazuri urgente și nu cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Deși personalul spitalului este pregătit, și ar fi fost capabil să facă față cât mai bine situației, de acum încolo energia lor se dedică cazurilor de urgență. În această perioadă, păstrarea sănătății noastre este prioritară. Să avem grijă de noi și de fiecare!”, arată un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc.

În dreptul județului Covasna pe lista cu spitale suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, din Ordinul ministrului Sănătății privind aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19 apare astfel Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

În plus, o altă diferență față de ordinul anterior, este că partea de maternitate COVID-19 pozitivi sau suspecți în cazul sarcinilor de sub 36 de săptămâni cu complicații va fi direcționată către Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Dr. A.I. Sbarcea” din Brașov.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.