ACTUALITATE 14 aprilie 2016

Spitalul Judeţean Covasna este finalizat în proporţie de 95%

de Iulia Drăghici - Taraș | 954 vizualizări

Lucrările de reabilitare ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe sunt finalizate în proporție de 95%. Potrivit conducerii spitalului, de la 31 decembrie a.c. spitalul va funcţiona la standarde europene.

„Stadiul lucrărilor este aproape de finalizare. După ce se finalizează toate lucrările, testările, punerile în funcţiune atunci vom putea spune că avem cel mai modern spital din regiune realizat din iniţiative publice. Ţinta noastră pentru anul acesta este ca până în data de 31 decembrie să remutăm treptat toate serviciile, birourile, laboratoarele, unităţile şi subunităţile medicale din cadrul spitalului, de la farmacie până la transfuzie. Un alt termen pe care ni l-am propus este cel de la mijlocul lui mai, în care vrem să relocăm fizioterapia, iar până în 30 iunie vrem să mutăm policlinica”, a declarat managerul spitalului, András-Nagy Róbert, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai precizat că a fost o perioadă foarte grea pentru că a necesitat foarte multă atenţie, răbdare, atât din partea conducerii, a personalului, cât şi a pacienţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a spus: „La sfârşitul anului trecut am adus aparatură care a costat în total 27 de milioane de lei. Atunci 85% din construcţie era deja finalizată. Construcţia este la final, iar aparatura este aici”.

Lucrările de reabilitate ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” au demarat în anul 2005.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, 14 aprilie 2016
Dar doctori care sa utilizeze aparaturile vor fi?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.