ACTUALITATE 29 ianuarie 2013

Sondaj online asupra direcţionării bugetului din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 49 vizualizări

Sondaj online asupra direcţionării bugetului din Sfântu GheorghePrimăria Sfântu Gheorghe a lansat un sondaj online pe pagina de internet www.sfantugheorgheinfo.ro, unde cetăţenii îşi pot spune părerea cu privire la gestionarea bugetului pe 2013.

Cetăţenii interesaţi trebuie să bifeze trei domenii din cele 13 enumerate, astfel încât să arate categoriile în care ar investi cele mai mari sume din bugetul oraşului pe acest an. Astfel, sunt enumerate domenii precum cultura, educaţia, iluminatul public, construirea de locuinţe, spaţiile verzi, serviciile sociale, infrastructură sau crearea de noi locuri de muncă.

Pe pagina în limba română a site-ului au răspuns la chestionar peste 90 de persoane din care 53 au bifat crearea locurilor de muncă drept prima direcţie în care municipalitatea ar trebui să investească; educaţia şi infrastructura au adunat fiecare câte 34 de voturi, iar la polul opus s-au situat opţiunile de investiţii în spaţii verzi, servicii sociale sau ordine publică.

Aproape 500 de persoane au ales să răspundă până ieri chestionarului pe pagina în limba maghiară, iar crearea de locuri de muncă are şi aici o majoritate covârşitoare, adică 317 susţinători ai investiţiilor în acest sens. 155 de persoane consideră investiţiile pe tineret şi sport ca fiind de asemenea foarte importante, iar investiţiile în cultură şi recreere au susţinerea a 134 de persoane. O susţinere mică se regăseşte la partea cu serviciile sociale, iluminatul public sau ordinea publică.

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe va fi votat undeva la începutul lunii martie, în condiţiile în care bugetul naţional se discută în aceste zile în Parlament şi probabil că va fi adoptat în formă finală abia luna viitoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.