ACTUALITATE 9 noiembrie 2012

Sinucidere în Sfântu Gheorghe. Un profesor de la „Székely Mikó” s-a aruncat de la etajul 10

de Székely Emőke | 846 vizualizări

Elevii și profesorii de la Liceul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe sunt în doliu după ce un profesor de istorie de la această școală s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc din cartierul Simeria. Potrivit unui comunicat emis de IPJ Covasna, joi dimineaţă la ora 7.20,  Poliţia municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată că un bărbat s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc de pe Aleea Muzelor. Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a stabilit identitatea decedatului, acesta fiind Kósa Apor, în vârstă de 33 ani, profesor de istorie la Liceul „Székely Mikó”. De la locul evenimentului au fost ridicate în vederea cercetărilor două înscrisuri – bilete de adio, unul în limba română şi unul în limba maghiară. Pe corpul persoanei decedate nu au fost descoperite urme de violenţă, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Gest inexplicabil

Kósa Apor s-a născut în 1979 la Sfântu Gheorghe, a absolvit Liceul Teoretic „Székely Mikó”, apoi Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Întors în orașul natal, acesta a predat la Școala „Néri Szent Fülöp”, apoi la Mikó.

În liceu domnește o liniște apăsătoare, iar colegii și elevii vorbesc cu tristețe de acest caz. „A fost o persoană iubită de toți, atât de colegi, cât și de elevi. Nu știam să fi avut probleme, nu îmi explic ce l-a determinat să facă acest gest” – spune un profesor.

Polițiștii au făcut publice cele două scrisori de adio ale bărbatului în care a scris că decizia de-și pune capăt zilelor îi aparține, însă motivul nu a fost relatat. De asemenea, bărbatul le-a cerut iertare părinților și le-a scris să îi ridice laptopul de la școală și le-a indicat și băncile în care acesta avea bani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.