ACTUALITATE 16 noiembrie 2016

Simularea judeţeană a Evaluării Naţionale are loc săptămâna viitoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 254 vizualizări

În perioada 22–24 noiembrie, elevii claselor a VIII-a din judeţul Covasna vor susţine o simulare judeţeană a Evaluării Naţionale. Subiectele examenului vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna şi vor fi transmise electronic unităţilor de învăţământ, conform procedurii specifice probelor scrise ale examenului de evaluare naţională.

Potrivit calendarului publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, în 22 noiembrie se va derula proba la Limba şi literatura română, în 23 noiembrie va avea loc proba la Limba şi literatura maghiară, iar în 24 noiembrie cea la Matematică. Probele vor începe la ora 12 în toate centrele de examinare.

Lucrările vor fi corectate în decursul a trei zile lucrătoare de la data probei de simulare. Rezultatele finale vor ajunge la IŞJ Covasna până la data de 5 decembrie a.c.

„Notele obţinute la simularea examenului de Evaluare Naţională vor fi trecute în catalog la rubrica „note”, dar nu pot reprezenta notă de lucrare semestrială”, arată informarea publicată pe site-ul IŞJ Covasna.

Aceeaşi sursă arată că „lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile. Rezultatele obţinute de către elevi la probele de simulare vor fi analizate la nivelul unităţii şcolare de către comisia metodică de specialitate şi vor fi prezentate în cadrul unei şedinţe a Consiliului Profesoral. Analiza comparativă a notelor obţinute la simulare cu mediile claselor V–VII la disciplina respectivă va fi cuprinsă în portofoliul comisiei metodice/profesorului de specialitate.”

La Evaluarea Naţională din anul şcolar trecut, 76,31% dintre elevi au avut note peste 5 la toate cele trei materii, rata fiind mai mică decât în anul precedent, când procentul s-a ridicat la 83,7.

Potrivit IŞJ Covasna, simularea judeţeană pentru Bacalaureat va avea loc în perioada 6–8 decembrie a.c., la probele de Limba şi literatura română, Limba şi literatura maghiară, respectiv Matematică sau Istorie.

Reprezentanţii IŞJ Covasna au menţionat în repetate rânduri că scopul simulărilor judeţene este cel de a familiariza elevii cu atmosfera de examen.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.