ACTUALITATE 19 aprilie 2018

Siguranța rutieră, prioritatea poliției covăsnene

de Covasna Media | 347 vizualizări

În perioada 10-15 aprilie a.c., polițiștii au acționat pentru reducerea riscului rutier și a numărului accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și al abaterilor comise de pietoni sau bicicliști.

În intervalul menționat au fost desfășurate 42 de acțiuni în trafic, în urma cărora au fost constatate 179 de abateri la regimul rutier. Dintre acestea 84 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 67 pentru abateri comise de pietoni și bicicliști.

În ultima perioadă, polițiștii au constatat și abateri de natură penală la regimul rutier.

În week-end polițiștii au depistat în trafic, la Bățani, Cernat și Întorsura Buzăului, trei persoane care conduceau deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 46 de ani care avea 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu etilotestul. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Nici începutul de săptămână nu a fost fără evenimente similare, în noaptea de luni spre marți fiind identificate alte două persoane băute la volan. La Întorsura Buzăului a fost depistat un tânăr de 28 de ani cu o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Sânzieni un alt bărbat de 48 de ani, care nu avea nici permis de conducere, a fost oprit în trafic și în urma testării cu etilotestul a reieșit că avea o alcoole mie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Pe lângă șoferi sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii au constatat și alt gen de infracțiuni. Astfel, pe numele unui bărbat de 36 de ani, dar și al unei femei de 24 de ani, au fost întocmite dosare de cercetare penală după ce au fost identificați, primul conducând un moped, iar femeia un autoturism, ambii fără a avea permis de conducere.

Polițiștii le reamintesc participanților la trafic faptul că, respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice și adoptarea unei conduite preventive, sunt condiții esențiale pentru a evita implicarea în accidente rutiere. Dați dovadă de discernământ și nu conduceți dacă sunteți sub influența băuturilor alcoolice, altfel vă puneți în pericol pe dumneavoastră, dar și pe ceilalți participanți la trafic.

Deținerea unui permis de conducere este importantă nu doar pentru a vă feri de întocmirea unui dosar penal, în cazul în care sunteți prinși în trafic, ci și pentru alte motive, mult mai importante. Deținerea unui permis de conducere înseamnă parcurgerea unor lecții teoretice și trecerea prin niște probe practice, sub îndrumarea unor instructori cu experiență, menite să vă ofere toate cunoștințele privind legislația rutieră, dar și abilitățile necesare conducerii unui autovehicul pe drumurile publice.

Conduceți responsabil! Viața are prioritate!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție, Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.