ACTUALITATE 8 august 2016

Sfârșitul de săptămână, marcat de patru accidente rutiere

de Sever Ioan Miu | 300 vizualizări

Zilele de vineri, sâmbătă și duminică au fost marcate, din păcate, de noi accidente pe drumurile din județul Covasna. În afară de accidentul de atelaj de la Araci, despre care am mai scris, soldat cu un deces și două răniri ușoare, alte trei accidente au avut loc în județ la sfârșit de săptămână, în urma lor fiind rănite 4 persoane.

Astfel, un incident rutier a avut loc „vineri, în jurul orei 15:20, pe DN 12 în localitatea Chilieni. Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că şoferul unui autoturism nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care circula în faţa sa şi pe care l-a lovit. În urma evenimentului, două persoane, dintre care un minor în vârstă de 3 ani, au suferit răni uşoare“, după cum arată un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Un alt accident rutier a avut loc „duminică, 7 august 2016, în jurul orei 13:30, pe DJ103 B în localitatea Dobârlău (...). Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 50 de ani care conducea un atelaj hipo, a pătruns pe DJ 103B fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, conducătorul atelajului a fost rănit uşor“, precizează comunicatul, adăugând: „testarea cu aparatul etilotest a relevat faptul că şoferul autoturismului băuse, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celui care a condus atelajul rezultatul testării a fost negativ, dar ambilor li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea determinării îmbibaţiei alcoolice. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Un alt eveniment rutier, produs pe fondul lipsei unei distanţe corespunzătoare între autovehicule, a avut loc „tot duminică, în jurul orei 18:25, pe DN 11 la intrarea în municipiul Târgu Secuiesc (...). Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că trei autoturisme s-au ciocnit în lanţ, după ce unul dintre acestea ar fi redus viteza în spatele unei coloane. În urma impactului o minoră de 15 ani a suferit răni uşoare“, după cum arată comunicatul IPJ.  Polițiștii covăsneni „le recomandă şoferilor să circule cu maximă prudenţă, să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum. De asemenea, în condiţii de trafic aglomerat, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, care să vă permită, la nevoie, să frânaţi în condiţii de siguranţă. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu vă aventuraţi în efectuarea unor manevre, înainte de a vă asigura că acestea pot fi făcute în condiţii de maximă siguranţă”, încheie reprezentanții legii.

 

Teme articol: Covasna accident
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.