ACTUALITATE 24 mai 2017

Sfântu Gheorghe, în topul celor mai curate orașe din România

de Iulia Drăghici - Taraș | 5443 vizualizări

Sfântu Gheorghe este în topul celor mai curate orașe din România, după Brașov și Oradea, arată concluziile unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro.

Cetățenii din Sfântu Gheorghe care au luat parte la acest studiu au notat cartierele Simeria și Semicentral cu cele mai ridicate punctaje la capitolul curățenie, în vreme ce la polul opus se situează zona Gării.

Studiul, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.

Clasamentul celor mai curate orașe continuă cu oraşele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc și Pitești. Codașele clasamentului sunt Reșița, Călărași și Brăila.

„La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziție”, mai arată același studiu, cotat cu un prag de încredere de 95%.

„Curățenia unui oraș este influențată de mai mulți factori, de la prezența sistemelor de colectare a deșeurilor, la proiecte de urbanism care să ofere locuitorilor mai multe posibilități de a avea și păstra un oraș cât mai curat. Avem orașe și cartiere ce au fost taxate de către locuitorii lor din cauza lipsei containerelor pentru colectarea selectiva a deșeurilor, a numărului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe stradă. Această realitate cere ca, pe lângă responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi, atât dezvoltatorii, cât și autoritățile locale să aloce o importanță sporită subiectului și să vină cu soluții tehnice pentru orașe și cartiere cât mai salubre”, spune Head of Storia.ro și OLX Imobiliare, Sorin Bălan.

La chestionarul propus de Storia.ro au răspuns până acum 199.621 de persoane din toate regiunile țării. Studiul despre percepția asupra curățeniei în orașele României face parte dintr-o amplă cercetare care se va desfășura până la sfârșitul acestui an, numită „Orașele și cartiere din România”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.