ACTUALITATE 26 august 2013

Sfântu Gheorghe se pregătește de prima ediţie Chocofest

de Monica Vrânceanu | 213 vizualizări

Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui în luna septembrie Chocofest, primul festival al ciocolatei din zonă. Evenimentul este organizat de Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna și Camera de Comerț și Industrie Covasna. Organizatorii susțin că ideea a venit tocmai în urma solicitărilor unor producători locali din zona ciocolatei, care au propus un eveniment de promovare a acestor produse, pentru că zona noastră are și ea delicatesele sale atunci când vine vorba despre ciocolată.

Chocofest va avea loc în perioada 27-29 septembrie și se va desfășura în grădina Muzeului Național Secuiesc, propunându-și să-i adune la un loc pe producătorii locali de ciocolată, precum și pe cei naționali.

Chocofest va îndulci imaginea Secuimii”

Primarul Antal Árpád a declarat că, dincolo de implicațiile economice, Chocofest este o nouă strategie de marketing pentru Secuime, care se poate mândri cu un produs renumit: ciocolata de casă.

Avem și noi producători de ciocolată și ne dorim ca aceste produse să ajungă peste tot în România. Dincolo de asta, prin Chocofest promovăm Secuimea, despre care noi spunem că e Dulce, ceea ce duce la o imagine pozitivă. Pentru noi, cei de aici, Secuimea e dulce și atunci când mâncăm o ciocolată amăruie, astfel că sperăm că cei care au o imagine negativă despre Secuime vor veni la Chocofest și se vor convinge că nu e așa”, a declarat Antal Árpád.

La rândul său, președintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, a declarat că evenimentul este unul al bucuriei, al gusturilor dulci care sunt agreate atât de copii cât și de adulți, ciocolata fiind un aliment recunoscut pentru efectele sale ce duc la bunădispoziție.

Sigur, ciocolata nu e ceva specific secuiesc, dar cu toate acestea, gospodinele noastre prepară de ani de zile celebra ciocolată de casă, care are aici un gust nemaiîntâlnit. Așa că putem spune că da, ciocolata de casă e un produs al Secuimii”, a arătat Tamás Sándor.

Pagină proprie de internet

Președintele CCI Covasna, Édler András, susține că Chocofest este un nou produs al colaborării dintre instituția pe care o conduce și autoritățile locale, iar principalul scop este acela de promovare a zonei și a agenților săi economici. În ceea ce privește Festivalul în sine, Édler András a arătat că acestuia i s-a construit o pagină de internet proprie, la adresa www.chocofest.ro.

Este o pagină web care va conține permanent tot ceea ce ține de Chocofest – informații despre program, pentru vizitatori, pentru agenții economici și producători. Cei interesați pot găsi aici informații despre procedura de intrare în Festival, costuri, documente, totul. În ceea ce privește programul Chocofest, pot spune deocamdată că va conține multe evenimente pentru copii – inclusiv construirea unei figurine de ciocolată de 250 de kilograme și alte personaje de poveste. Vor avea loc și concursuri pentru copii, concerte, prezentări ale sortimentelor de ciocolată, proiecții de filme și alte activități surpriză, toate având ca temă centrală ciocolata”, a declarat Édler András.

Potrivit acestuia, există deja cinci agenți economici interesați de participarea la Chocofest, iar organizatorii se așteaptă la un număr final mult mai mare. În ceea ce privește participarea publicului, organizatorii se așteaptă la cel puțin 15.000 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.