ACTUALITATE 15 noiembrie 2017

Sfântu Gheorghe, în top 10 al orașelor cu cel mai ridicat nivel de liniște din țară

de Iulia Drăghici - Taraș | 5799 vizualizări

Studiul realizat de Storia.ro situează reședința județului Covasna pe locul 8 la nivel național, ca nivel de liniște

Un studiu care analizează autopercepția cetățenilor privind nivelul de liniște în orașele și cartierele din România plasează reședința județului Covasna, municipiul Sfântu Gheorghe, pe locul 8 în top 10 al celor mai avantajoase orașe. De asemenea, în top 20 al cartierelor evaluate în același scop, Simeria se află pe locul 16.

O nouă analiză realizată de Storia.ro, în cadrul proiectului „Orașe și cartiere din România”, prezintă municipiul Sfântu Gheorghe în topul orașelor în care e avantajos să trăiești. În acest studiu, publicat pe site-ul de imobiliare la sfârșitul lunii octombrie a.c., se arată că, potrivit autopercepției cetățenilor, Sfântu Gheorghe ocupă locul 8 în topul celor mai avantajoase orașe, ca nivel de liniște. Locuitorii i-au acordat 62,42 de puncte din 100.

Pe locul 1, în același top, se găsește Brașovul, cu 65,73%, fiind urmat de Sibiu (64,74%), Miercurea Ciuc (64,49%), Cluj-Napoca (63,74%), Slobozia (62,90%), Râmnicu Vâlcea (62,62%) și Oradea (62,47%). După Sfântu Gheorghe, pe locurile 9 și 10 se află Pitești (60,80%) și Giurgiu (60,05).

În capătul celălalt al clasamentului, în topul celor mai neavantajoase orașe din punct de vedere al nivelului de liniște, se află Alexandria, Suceava, Buzău, Călărași, Bacău, Satu-Mare, București, Ploiești, Bistrița și Brăila.

Simeria, în top 20 al cartierelor avantajoase

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv 74,51% dintre respondenți, consideră cartierul Simeria ca fiind unul foarte avantajos din punct de vedere al nivelului de liniște.

Pentru Sfântu Gheorghe, cetățenii plasează în top, după Simeria, cartierele din periferie, dar și Spitalul, Semicentral, Lenin, Gării, Ciucului și Lunca Oltului, după nivelul de liniște.

În clasamentul general, acesta se situează pe locul 16. În top 5 al aceluiași clasament, pe locul 1 se găsește cartierul Valea Aurie din Sibiu (83,89%), urmat de Răcădău din Brașov (82,49%), Pajura din București (81,37%), Noua din Brașov (80,54%) sau Bucovina din Timișoara (79,55%).

La nivel de regiuni, Transilvania ocupă prima poziție în clasamentul privind nivelul de liniște.

Sfântu Gheorghe nu este la prima clasare în top, în analiza „Orașe și cartiere din România”, desfășurată în perioada noiembrie 2016 – august 2017, la care au participat aproape 260.000 de respondenți. Municipiul reședință de județ din Covasna ocupă locul 5 în topul celor mai sigure orașe din România, locul 3 în rândul celor mai curate orașe din țară și locul 3 în topul orașelor cu cel mai curat aer.

În plus, și cartierul Simeria ocupă încă un loc într-un top pozitiv, în cadrul aceleiași analize:  locul 6 din top 20 al cartierelor cu cel mai curat aer din țară.

Percepția cetățenilor asupra celor mai avantajoase orașe și cartiere din punct de vedere al nivelului de liniște este a zecea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research – „Orașe și cartiere din România”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.